ΚΑΤΩ ΧΩΡΕΣ (ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ-ΒΕΛΓΙΟ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΡΗΝΟΣ) 12-24 Αυγούστου

970

Διάρκεια: 13ήμερη

Στην εκδρομή αυτή έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε ίσως τις ωραιότερες φυσικές ομορφιές της Ευρώπης και μεγάλα τεχνικά έργα που κάνουν δίκαια τους Ολλανδούς να λένε "Ο Θεός έπλασε τον κόσμο και οι Ολλανδοί την Ολλανδία". Τα μεγαλύτερα ποτάμια της Ευρώπης, ενώνονται με καταπληκτικά έργα και δημιουργούν  ένα τεράστιο πλωτό δίκτυο. Περάσματα (τούνελ) κάτω από τον Ρήνο ή τον Μάας και κάτω από λίμνες, ίσως μας φαντάζουν έργα επιστημονικής φαντασίας, όμως θα τα γνωρίσουμε. Και βέβαια πανέμορφα πλωτά κανάλια μέσα στις πόλεις με καταπράσινο περιβάλλον και κτίρια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής θα μας γοητεύσουν. Το παραμύθι ( γιατί έτσι αισθάνεται ο επισκέπτης αυτών των χωρών, ότι ζει σε ένα παραμύθι) τώρα αρχίζει, με το ξεκίνημα του ταξιδιού αυτού.

Τιμή συμμετοχής:  970 €

Επιβάρυνση μονόκλινου:  280 €

 

Περιλαμβάνονται:


  • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν

  • Εισιτήρια πλοίου σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες Πάτρα – Βενετία & Αγκόνα – Πάτρα

  • Ξενοδοχεία 4* σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια

  • 9 πρωινά & 9 δείπνα

  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις βάσει προγράμματος

  • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας

  • Λιμενικά τέλη

  • Ασφάλεια ταξιδίου


 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

  • Φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία


Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

Αναχωρήσεις12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Φόρμα Συμμετοχής

Πρόγραμμα[+] Άνοιγμα Όλων

1η Μέρα ΑΘΗΝΑ - ΠΑΤΡΑ - ΕΝ ΠΛΩ (220χλμ.)

Συγκέντρωση των εκδρομέων και επιβίβαση στο πούλμαν, αναχώρηση για Πάτρα, με στάση για καφέ, άφιξη στην Πάτρα και επιβίβαση στο πλοίο. Τακτοποίηση στις καμπίνες μας και αναχώρηση για το ιταλικό λιμάνι. Κατά την διαδρομή μας απολαύστε αυτή την μικρή κρουαζιέρα και τις ανέσεις του πλοίου (διανυκτέρευση).

2η μέρα Εν πλω
3η μέρα ΒΕΝΕΤΙΑ – ΛΟΥΓΚΑΝΟ – ΒΑΣΙΛΕΙΑ

Άφιξη το πρωί στο ιταλικό λιμάνι και άμεση αναχώρηση για Βασιλεία. Ενδιαμέσως θα κάνουμε στάση στο Λουγκάνο, για μια σύντομη γνωριμία με την όμορφη πόλη που είναι χτισμένη στις όχθες της ομώνυμης λίμνης, σχετική παραμονή και τέλος άφιξη στην Βασιλεία, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο, διανυκτέρευση.

4η μέρα ΒΑΣΙΛΕΙΑ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ

Πρόγευμα και αναχώρηση για Λουξεμβούργο μέσω υπέροχης διαδρομής, αφού πρώτα γνωρίσουμε το Στρασβούργο, μία γραφική γεμάτη κανάλια πόλη, με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Θα περπατήσουμε ως το λιμανάκι της Μικρής Γαλλίας, τον Καθεδρικό Ναό, το πάρκο του Ορανζερί, και θα έχουμε χρόνο για καφέ και φωτογραφίες στα πανέμορφα στενά της πόλης. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το γραφικό κρατίδιο του Λουξεμβούργου όπου θα φτάσουμε νωρίς το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, και θα θαυμάσουμε τα τείχη με τις επάλξεις και τους πύργους, τις πετρόχτιστες γέφυρες, το παλάτι του Δούκα, τα κυβερνητικά κτίρια, το Δημαρχείο της πόλης κ.α. Δείπνο, διανυκτέρευση.

5η μέρα ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ- ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ – ΒΑΤΕΡΛΟ

Πρόγευμα και αναχωρούμε για Βατερλό, στην περιοχή που τον Ιούνιο του 1815 δόθηκε η καθοριστική μάχη για τον Μ. Ναπολέοντα. Επίσκεψη στον ιστορικό χώρο και αναχώρηση για Βρυξέλλες και αμέσως θα αρχίσει η ξενάγηση της όμορφης πόλης. Αρχίζουμε από την περίφημη Γκράν Πλας με το Δημαρχείο και τα κτίρια των Συντεχνιών, το Μάνκεν Πις, τις πολύβουες λεωφόρους, τις παλιές εκκλησίες, το Δικαστικό Μέγαρο, αριστούργημα αρχιτεκτονικής, το Βασιλικό Πάρκο, το Παλάτι, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ κλπ. Χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

6η Μέρα: ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΓΑΝΔΗ – ΜΠΡΥΖ – ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Πρωινό και άμεση αναχώρηση για τις μεσαιωνικές πόλεις Γάνδη και Μπρυζ. Πρώτη στάση στη Γάνδη, που τον 16ο αιώνα ήταν η ισχυρότερη πόλη στην Ευρώπη μετά το Παρίσι. Περιήγηση της πόλης, χρόνος ελεύθερος και επόμενη επίσκεψη στο Μπρυζ τη διασημότερη πόλη του Βελγίου που κρατά το μεσαιωνικό χαρακτήρα περισσότερο από κάθε άλλη πόλη της Ευρώπης. Περιήγηση των σημαντικότερων μνημείων της πόλης, χρόνος ελεύθερος και επιστροφή το απόγευμα στις Βρυξέλλες, επίσκεψη στο Ατόμιουμ και το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης. Υπόλοιπος χρόνος στη διάθεσή σας για να αποχαιρετίσετε την όμορφη πόλη και να περπατήσετε στους πολυσύχναστους πεζόδρομους με τα πολυκαταστήματα. Δείπνο, διανυκτέρευση.

7η μέρα ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΜΒΕΡΣΑ – ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ – ΧΑΓΗ –ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

Πρόγευμα και νωρίς το πρωί αναχώρηση. Πρώτος μας σταθμός η Αμβέρσα, η γενέτειρα του Ρούμπενς και το μεγαλύτερο λιμάνι του Βελγίου. Θα δούμε το σύμβολο της πόλης τον Καθεδρικό Ναό Notre Dame και την Πλατεία της Αγοράς, στην οποία δεσπόζει το Δημαρχείο του 15ου αιώνα. Συνεχίζοντας μέσα στην Ολλανδία πια σταματάμε στο Ρότερνταμ, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης, για να επισκεφθούμε τον Πύργο EUROMAST με το γυάλινο ασανσέρ και τη φανταστική θέα. Επόμενος σταθμός μας είναι η πρωτεύουσα των λουλουδιών, η πανέμορφη Χάγη. Εδώ θα θαυμάσουμε τα θερινά ανάκτορα, τη Βουλή, το Διεθνές Δικαστήριο κ.α. Αναχώρηση για Άμστερνταμ τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, και το υπόλοιπο της βραδιάς στην διάθεσή σας. Διανυκτέρευση.

 

8η μέρα ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

Πρόγευμα και μετάβαση στο κέντρο του Άμστερνταμ. Ολόκληρη η ημέρα είναι αφιερωμένη στην γνωριμία μας με την πόλη αυτή που είναι κυριολεκτικά κτισμένη πάνω στο νερό. Θα δούμε την φημισμένη πλατεία Νταμ όπου η Νιου Κερκ και το Δημαρχείο, τον Άμστελ ποταμό, στο σημείο που ο Ρέμπαρντ συνήθιζε να εμπνέετε, όπου και το άγαλμά του. Ένας ωραίος τρόπος να δει κανείς το Άμστερνταμ είναι οι εκδρομές με τα βαποράκια στα κανάλια. Χρόνος ελεύθερος για να επισκεφθείτε του μουσείο του Βαν Γκογκ, το μουσείο της Κάνναβης ή να περπατήσετε στο κανάλι και να γνωρίσετε την πολύβουη αγορά της. Δείπνο και βραδινή βόλτα στο κέντρο της πόλης για να ζήσουμε την προκλητική νύχτα της.

9η μέρα ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΜΕΓΑΛΟ ΒΟΡΕΙΟ ΦΡΑΓΜΑ – ΦΟΛΕΝΤΑΜ –ΜΑΡΚΕΝ

Πρόγευμα και αναχώρηση για τα γραφικά χωριά της Ολλανδίας, όπου θα δούμε τους χαρακτηριστικούς ανεμόμυλους, θα μπορείτε να αγοράσετε τα παραδοσιακά τυριά της Ολλανδίας και τα ξύλινα παπούτσια. Το Φόλενταμ, ένα από τα ωραιότερα χωριά θα μας μαγέψει. Μπορούμε από το λιμανάκι του να πάρουμε το πλοιάριο που θα μας φέρει στο Μάρκεν, ένα πανέμορφο νησί με χαρακτηριστικά σπίτια και κατοίκους να φορούν τις παραδοσιακές Ολλανδικές στολές. Αμέσως μετά κατευθυνόμαστε στο Μεγάλο Βόρειο Φράγμα, το τεράστιο ανθρώπινο έργο. Σχετική παραμονή και επιστροφή το απόγευμα στο Άμστερνταμ. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

10η μέρα ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΡΗΝΟΣ – ΚΟΛΩΝΙΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

Πρωινό κα άμεση αναχώρηση για Ρήνο. Η σημερινή μας διαδρομή θα μας μαγέψει. Πρώτη στάση μας θα είναι η Κολωνία, όπου θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό της πόλης που αποτελεί ένα από τα θαύματα του κόσμου, σχετική παραμονή. Η επόμενη στάση στο Κόμπλεντς που είναι χτισμένο στο σημείο που ο Μοζέλα βρίσκει το Ρήνο. Σχετική παραμονή και ακολουθώντας τη διαδρομή δίπλα στο Ρήνο, περνώντας από γραφικά χωριά και δίπλα από μεσαιωνικούς πύργους ταξιδεύουμε για Φρανκφούρτη. Άφιξη αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

11η μέρα ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΙΝΣΜΠΟΥΡΓΚ

Πρόγευμα και μικρή περιήγηση της πόλης που έχει κυριολεκτικά ξαναχτιστεί μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, με την πλατεία του Αγίου Νικολάου μόνο να κρατά το χρώμα της παλιάς πόλης. Στη συνέχεια φεύγουμε για το Ίνσμπουργκ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.

 

12η μέρα ΙΝΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΑΓΚΟΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για Αγκόνα, όπου θα πάρουμε το πλοίο της επιστροφής.

 

13η μέρα ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στην Πάτρα, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Αθήνα γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις.

Πληροφορίες[+] Άνοιγμα Όλων

X

Συμπληρώστε όλα τα πεδία με


Επιλογές Δωματίων