Αγίου Πνεύματος 19-21/6 ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΙΝΔΟΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ-ΣΑΜΑΡΙΝΑ-ΜΕΤΕΩΡΑ

130 120

Διάρκεια: 3ήμερη

Ο Εθνικός Δρυμός Πίνδου, γνωστός και ως Βάλια Κάλντα (που σημαίνει ζεστή κοιλάδα στα βλάχικα) βρίσκεται σε ιδιαίτερα δυσπρόσιτη περιοχή της οροσειράς της Πίνδου στα όρια μεταξύ των νομών Γρεβενών και Ιωαννίνων. Η συνολική του έκταση φτάνει τα 68.990 στρέμματα.

Ο δρυμός περιλαμβάνει την κοιλάδα της Βάλια Κάλντα και του Αρκουδορέματος καθώς και τα βουνά Λύγκος και Μαυροβούνι. Χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα από την ποικιλία μορφολογικών αντιθέσεων με απότομους γκρεμούς και ορμητικούς χειμάρρους, καθώς και πυκνά δάση.

 

Τιμή συμμετοχής: 130 € Έγκαιρη κράτηση (συμμετοχή έως 05/06) 120 €

Κόστος για ΤΖΙΠ στην Βάλια Κάλντα : 40 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ


  • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν

  • 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε μπούφε στο ξενοδοχείο "ΑΓΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΜΠΕΓΚΑ"

  • Συνοδός - ξεναγός του γραφείου

  • Ασφάλεια ταξιδιού αστικής ευθύνης

Αναχωρήσεις19/06/2021

Φόρμα Συμμετοχής

Πρόγραμμα[+] Άνοιγμα Όλων

1η μέρα Αθήνα - Φιλιππαίοι - Σαμαρίνα

Αναχώρηση 07:30 για Λαμία όπου στάση για καφέ. Συνεχίζουμε μέσω του καινούργιου αυτοκινητόδρομου για  ΚΑΡΔΙΤΣΑ, ΤΡΙΚΑΛΑ, ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ όπου και θα γευματίσουμε. Η συνέχεια της διαδρομής είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα, μιας και αφήνουμε τον αυτοκινητόδρομο και πλέον ακολουθούμε τον εθνικό δρόμο που θα μας οδηγήσει στα ΓΡΕΒΕΝΑ, στην διαδρομή θα περάσουμε από το επιβλητικό φαράγγι του ΒΕΝΕΤΙΚΟΥ ποταμού. Στην συνέχεια θα ανηφορίσουμε τις πλαγιές της ΠΙΝΔΟΥ μέχρι το χωριό ΦΙΛΙΠΠΑΙΟΙ όπου και θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο “ΤΟ ΑΓΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΜΠΕΓΚΑ”. Αφού ξεκουραστούμε θα επισκεφθούμε το γαρφικό χωριό ΣΑΜΑΡΙΝΑ, το ορεινότερο χωριό της Ελλάδας που κατοικείται από Σαρακατσάνους. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

2η μέρα Περιήγηση Εθνικό δρυμό της Πίνδου (ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το χωριό Περιβόλι. Επιβίβαση σε εξοπλισμένα οχήματα τζιπ 4χ4 και αναχώρηση προς την Βάλια Κάλντα, όπου θα φτάσουμε μετά από 1.15 ώρες. Η πρώτη στάση μας είναι στα όρια του πυρήνα, όπου θα απολαύσουμε όλη την θέα της κοιλάδας, θα δούμε τη διαφορά της Μαύρης από την Λευκόδερμο Πεύκη και τα γέρικα μπονσάι. Κατηφορίζουμε προς την κοιλάδα ανάμεσα από την πιο εξελιγμένη μορφή φυσικής  αποκλάδωσης και πεζοπορούμε προς το Αρκουδόρεμα περίπου, όπου θα γίνεται ενημέρωση για τη Βάλια Κάλντα, την πανίδα και τη χλωρίδα της. Θα δούμε σπάνια κόκκινα πεύκα, τη δηλητηριώδη πομπίνα, τρίτωνες, τη σαρκοφάγο πιγκουίκουλα, θα κάνουμε δενδροχρονολόγηση, θα μάθουμε για τη φαρμακευτική χρήση των βοτάνων και για τα είδη των μανιταριών. Επιστροφή προς το χωριό Περιβόλι και παραμονή για γεύμα σε τοπική ταβέρνα. Μετά το φαγητό, θα επισκεφθούμε το πέτρινο τοξοτό γεφύρι του ΑΖΙΖ ΑΓΑ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ μπορούμε να γευτούμε την παραδοσιακή του κουζίνα με αγνά υλικά. Διανυκτέρευση.

3η μέρα Φιλιππαίοι - Μετέωρα - Τρίκαλα

Μετά το πρωινό θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ. Εκεί θα ανεβούμε στους βράχους των ΜΕΤΕΩΡΩΝ για να επισκεφθούμε τη ΜΟΝΗ ΒΑΡΛΑΑΜ και ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ. Το μεσημέρι θα γευματίσουμε στα ΤΡΙΚΑΛΑ. Μετά το γεύμα αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση στην περιοχή της Λαμίας. Άφιξη το βράδυ. Τέλος εκδρομής. 

Πληροφορίες[+] Άνοιγμα Όλων


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/patakistravel.gr/public_html/wp-content/themes/storefront-child/woocommerce/content-single-product.php on line 430

X

    Συμπληρώστε όλα τα πεδία με


    Επιλογές Δωματίων