20-25/11/21 ΓΥΡΟΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΖΙΤΣΑΣ & ΣΤΟΥΝΤΕΝΙΤΣΑ- ΜΟΚΡΑ ΓΚΟΡΑ (Χωριό Κουστουρίτσα)-ΤΟΜΠΟΛΑ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ- ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ-ΦΟΥΣΚΑ ΓΚΟΡΑ

330

Διάρκεια: 6ήμερη

Τιμή συμμετοχής: 330€

Επιβάρυνση μονόκλινου: 80€

 

Περιλαμβάνονται:


 • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν

 • Ξενοδοχείο με πρωινό

 • Ημιδιατροφή (δεν περιλαμβάνονται ποτά και αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων)

 • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις βάσει προγράμματος

 • Έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας

 • Ασφάλεια ταξιδιού


 

Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Φόρος διαμονής. 1,50 ευρώ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση, πληρωτέος επιτόπου στο ξενοδοχείο

Αναχωρήσεις20/11/2021

Φόρμα Συμμετοχής

Πρόγραμμα[+] Άνοιγμα Όλων

1η μέρα ΑΘΗΝΑ-ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ

Αναχώρηση στις 07.00 με ενδιάμεσες στάσεις κατά την διαδρομή για καφέ και γεύμα μέχρι τα Ελληνοσκοπιανά σύνορα(Εύζωνοι). Διέλευση και αφού διασχίσουμε το κράτος των Σκοπίων, θα βρεθούμε στην ΣΕΡΒΙΑ, για να καταλήξουμε στο ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ όπου θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

2η μέρα ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ-ΚΡΑΛΙΕΒΟ-ΖΙΤΣΑ-ΣΤΟΥΝΤΕΝΙΤΣΑ-ΖΛΑΤΙΜΠΟΡ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΚΡΑΛΙΕΒΟ όπου θα επισκεφτούμε το μοναστήρι της ΖΙΤΣΑ που στέφονταν οι Σέρβοι Βασιλείς. Συνεχίζουμε, δίπλα στον ποταμό ΙΜΠΑΡ, για την  μονή ΣΤΟΥΝΤΕΝΙΤΣΑΣ του 11ου αιώνα. Η συνέχεια της διαδρομής μας θα είναι μέσα από ένα ειδυλλιακό τοπίο όπου περνώντας μέσα από την κοιλάδα του ποταμού ΜΟΡΑΒΑ (που ονομάζεται και Άγιο Όρος της Σερβίας) θα καταλήξουμε στην πόλη ΖΛΑΤΙΜΠΟΡ όπου θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

3η μέρα ΖΛΑΤΙΜΠΟΡ-ΜΟΚΡΑ ΓΚΟΡΑ-ΤΟΠΟΛΑ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Πρωινό και αναχώρηση για τον Εθνικό δρυμό ΜΟΚΡΑ ΓΚΟΡΑ όπου θα απολαύσουμε μια διαδρομή εξαιρετικής ομορφιάς με το παραδοσιακό τρένο «Τσίρα» που θυμίζει την εποχή του Φάρ Ουέστ. Συνεχίζουμε για το μικρό παραμυθένιο ξύλινο χωριό που δημιουργήθηκε από την φαντασία του διάσημου σκηνοθέτη Εμίρ Κουστουρίτσα. Μέσα στο χωριό θα βρούμε πλατεία, εκκλησία, εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία με παραδοσιακές σπεσιαλιτέ φτιαγμένες με βιολογικά υλικά. Το απόγευμα μετάβαση στην πόλη ΤΟΠΟΛΑ, την πατρίδα του Καραγιώργη Σερβίας (Καραγιώργεβιτς). Αφού επισκεφθούμε το σπίτι-μουσείο του θα αναχωρήσουμε για το ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Άφιξη το βράδυ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

4η μέρα ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΦΟΥΣΚΑ ΓΚΟΡΑ-ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ-ΣΡΕΜΣΚΙ ΚΑΡΛΟΒΤΣΙ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Μετά το πρωϊνό αναχώρηση προς την περιοχή της Βοιβοντίνα, βόρεια του Βελιγραδίου. Άφιξη στην πρωτεύουσά της, ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ, δεύτερη πόλη σε πληθυσμό της Σερβίας, με άψογα διατηρημένο ιστορικό κέντρο.  Επίσκεψη του εντυπωσιακού Φρουρίου Πετροβαραντίν, κτισμένου από αυστριακούς μηχανικούς πάνω σε λόφο στη δεξιά όχθη του Δούναβη. Συνεχίζουμε προς την κοιλάδα της Φρούσκα Γκόρα, ένα από τα εθνικά πάρκα της χώρας και γνωστή οινοπαραγωγό περιοχή. Επίσκεψη του μοναστηριού Κρούσεντολ του 16ου αιώνας και της μπαρόκ πόλης Σρέμσκι Κάρλοβτσι. Επιστροφή στο Βελιγράδι. Δείπνο, διανυκτέρευση.

5η μέρα ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (ξενάγηση) – ΝΙΣ

Μετά το πρωϊνό η ημέρα θα είναι αφιερωμένη στην εξερεύνηση της πρωτεύουσας της Σερβίας τη «λευκή πόλη». Στην πραγματικότητα όμως η πρωτεύουσα της Σερβίας είναι μια πόλη καταπράσινη, πόλη ζωντανή τόσο την ημέρα όσο και την νύχτα με γραφικές συνοικίες, ταβερνάκια, κομψά καφέ και μπαράκια που σφύζουν από ζωή. Από τις πιο παλιές πρωτεύουσες της Ευρώπης με πλούσια ιστορία, χτισμένη στην συμβολή δύο ποταμών του Σάβα και του Δούναβη. Πανοραμικός γύρος του κέντρου με το πούλμαν, όπου ξεκινώντας από το σήμα κατατεθέν της πόλης το Οθωμανικό Φρούριο Καλεμεγκντάν, σκαρφαλωμένο σε βράχο πάνω ακριβώς στη συμβολή του ποταμού Σάβα και Δούναβη, θα θαυμάσουμε τη θέα της πόλης από ψηλά και δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε και τον πύργο της Φυλακής του Ρήγα και των συντρόφων του πριν βρεθούμε στη πλατεία Δημοκρατίας, όπου κυριαρχεί το άγαλμα του πρίγκιπα Κνεζ Μιχαΐλο, σημείο συνάντησης των ντόπιων κατοίκων. Δεξιά της πλατείας βρίσκεται το Εθνικό Θέατρο, ενώ αριστερά  της ξεκινάει ο γνωστός εμπορικός δρόμος Κνεζ Μιχαΐλοβα. Ανάμεσα στα αξιοθέατα θα δούμε το μεγαλύτερο Ορθόδοξο ναό στον κόσμο του Αγ. Σάββα, το Λευκό Παλάτι, το Δημαρχείο & το Κοινοβούλιο, το Σπίτι των Λουλουδιών, μουσείο και κατοικία του ηγέτη Τίτο. Το απόγευμα αναχώρηση για την περιοχή του ΝΙΣ, όπου θα τακτοποιηθούμε. Δείπνο, διανυκτέρευση.

6η μέρα ΝΙΣ-ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωϊνό, αναχώρηση για την επιστροφή μας στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για τελωνιακούς ελέγχους, φαγητό και καφέ. Άφιξη το βράδυ, με το χώρο αποσκευών του μυαλού μας και της καρδιάς μας, γεμάτο από ωραίες εικόνες, όμορφες αναμνήσεις και εντυπώσεις από την μοναδική εκδρομή στην γειτονική μας ΣΕΡΒΙΑ.    

 

Πληροφορίες[+] Άνοιγμα Όλων


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/patakistravel.gr/public_html/wp-content/themes/storefront-child/woocommerce/content-single-product.php on line 430

X

  Συμπληρώστε όλα τα πεδία με


  Επιλογές Δωματίων