6-10/4/18 ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΓΥΡΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ

545

Διάρκεια:
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΚΑΤΑΝΙΑ-ΑΘΗΝΑ με ναυλωμένη πτήση της Aegean Airlines | 4 διανυκτερεύσεις συνολικά σε ξενοδοχεία 4* (δυο (2) διαν/σεις στο Παλέρμο & δύο (2) διαν/σεις στην Κατάνια) με ημιδιατροφή | Μεταφορές από / προς το αεροδρόμιο της Κατάνια | Περιηγήσεις, εκδρομές, ξεναγήσεις με πολυτελές πούλμαν ως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα | Έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας | κόστος αποσκευής | Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμου € 165 | check points € 25 πληρωτέα τοπικά | Είσοδοι μουσείων, αρχαιολογικών χώρων, παλάτια, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά | δημοτικός φόρος πόλεων ο οποίος καταβάλλεται απευθείας στα ξενοδοχεία ημερησίως ανά άτομο | Ό,τι δε αναφέρεται στο πρόγραμμα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων και μουσείων | Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα | Τελικό ημερήσιο πρόγραμμα θα παραλάβετε με το ενημερωτικό σας.

 

 

 

 

ΩΡΑΡΙΑ ΠΤΗΣΕΩΝ AEGEAN AIRLINES


Α3 4072   06APR   AΘΗΝΑ   ΠΑΛΕΡΜΟ   07:00   07:40

Α3 4073    10ΑPR   ΠΑΛΕΡΜΟ ΑΘΗΝΑ     18:30    21:00

10/04: A3 4073, 18:30 – 21:00

Αναχωρήσεις6-10/4/2018

Φόρμα Συμμετοχής

Πρόγραμμα[+] Άνοιγμα Όλων

1η μέρα Αθήνα - Κατάνια - Ταορμίνα - Παλέρμο

Αναχώρηση από την Αθήνα  και άφιξη  στο αεροδρόμιο της Κατάνια. Αμέσως μετά κατευθυνόμαστε προς την Ταορμίνα, το αρχαίον Ταυρομένιον, την πόλη που αποκαλείται και “μπαλκόνι της Σικελίας” με την μοναδική θέα που προσφέρει και τα γραφικά  της σοκάκια, μαγαζιά και πλατείες της. Επισκεπτόμαστε το Αρχαίο Θέατρο και στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος στη διάθεσή μας για περιήγηση στην πόλη. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς το Παλέρμο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο & διανυκτέρευση.

2η μέρα Μονρεάλε (ξενάγηση) – Παλέρμο

Πρωινό και περιήγηση στη πρωτεύουσα και τη πιο σημαντική πόλη της Σικελίας, το Παλέρμο. Θα ξεκινήσουμε με το Μονρεάλε, για να θαυμάσουμε το Καθεδρικό Ναό, έργο των Νορμανδών κατακτητών του 12ου αιώνα με τα αριστουργηματικά επίχρυσα  μωσαϊκά. Ακολουθεί η γνωριμία μας με το Παλέρμο ξεκινώντας με το εντυπωσιακά εξωτερικά Καθεδρικό ναό με τους τάφους των Βασιλέων, όπου ξεπροβάλλει μοναδικά ανάμεσα στα στενά δρομάκια, ένα περίτεχνο κτίριο με πολλά σκαλίσματα και στριφογυριστούς πύργους. Στη κεντρική πλατεία ξεχωρίζει το νεοκλασικό θέατρο Politeama Garibaldi με πολύ εντυπωσιακή είσοδο, ενώ η πλατεία της Πραιτόριας με πληθώρα από «γυμνά» αγάλματα γύρω από το «σιντριβάνι της ντροπής» όπως αποκαλείται. Επόμενα φημισμένα αξιοθέατα του Παλέρμο αποτελούν το Παλάτσο dei Normanni διακοσμημένο με θαυμάσια βυζαντινά μωσαϊκά και ακόμη ένα από τα μεγαλύτερα θέατρα της Ευρώπης το θέατρο Μάσσιμο, καθώς και η γνωστότερη εκκλησία του Παλέρμο Martorana, ένα γοητευτικό «μείγμα» διαφορετικών αρχιτεκτονικών ρυθμών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο & δείπνο.

3η μέρα Παλέρμο - Ακράγαντας (ξενάγηση) - Κατάνια

Πρωινό και αμέσως  μετά κατευθυνόμαστε στην πόλη του Ακράγαντος, όπου και η φημισμένη κοιλάδα των Ναών. Η πόλη ιδρύθηκε γύρω στο 580 π.Χ. από αποίκους της Γέλας, που την ονόμασαν Ακράγαντα, όπως τον ομώνυμο ποταμό .Ο Ακράγας αναπτύχθηκε ταχύτατα κι έγινε μια από τις πλουσιότερες και επιφανέστερες ελληνικές αποικίες της “Μεγάλης Ελλάδας”.  Εδώ θα επισκεφθούμε τον ναό του Διός, τον ναό του Ηρακλέους, τον ναό της Ήρας Λακινίας  και βέβαια τον μοναδικό ναό  των Διόσκουρων, αντίγραφο του Παρθενώνος, που σώζεται σχεδόν ακέραιος.  Αφού ολοκληρώσουμε αυτή την υπέροχη περιήγηση, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την όμορφη Κατάνια. Τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου, δείπνο & διανυκτέρευση.

4η μέρα Κατάνια - Συρακούσες (ξενάγηση)

Πρωινό και στην συνέχεια περιήγηση στην πόλη των Συρακουσών και στα μοναδικά  μνημεία της καθώς και η σημαντικότερη πόλη της Μεγάλης Ελλάδας και μια από τις σπουδαιότερες αρχαίες ελληνικές πόλεις. Εδώ θα επισκεφθούμε και θα περιηγηθούμε  στους αρχαιολογικούς ναούς της Αθηνάς, του Δία & του Απόλλωνα. Εν συνεχεία επισκεπτόμαστε τον αρχαιολογικό χώρο των Συρακουσών, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τον μεγαλειώδη βωμό του Ιέρωνος Β’ μήκους 200 μέτρων και πλάτους 23, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο των Συρακουσών, το Νυμφαίων αλλά και τα λατομεία μέσα στο αρχαιολογικό πάρκο, όπου εργάστηκαν καταναγκαστικά πάνω από 10.000 Αθηναίοι, μετά την ήττα τους στην εκστρατεία της Σικελίας. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στη Κατάνια, δείπνο & διαν/ση.

5η μέρα Κατάνια (περιήγηση) - Αθήνα

Πρωινό και γνωριμία με τη πόλη της Κατάνια και αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO χάρη στην αποκατεστημένη μπαρόκ αρχιτεκτονική του. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το εντυπωσιακό υπαίθριο θέατρο, που αν και λέγεται ελληνικό είναι ουσιαστικά ρωμαϊκό. Θα δούμε ακόμη το κάστρο Ουρσίνο όπου υπήρξε ο χώρος κατοικίας του Φρειδερίκου αλλά και όλων των διαδόχων του. Το θέατρο Μάσιμο Μπελίνι είναι η όπερα της Κατάνια αφιερωμένη στο συνθέτη Bellini, ο οποίος συνέθεσε την περίφημη Norma και την ανέβασε για πρώτη φορά σε αυτό το θέατρο. Θα βρεθούμε στη κεντρική πλατεία της πόλης Πιάτσα ντελ Ντουόμο που στην ανατολική της πλευρά βρίσκεται ο καθεδρικός ναός της πόλης, ενώ στη δεξιά βρίσκεται το Δημαρχείο. Στο σιντριβάνι που υπάρχει στην πλατεία πολύς κόσμος πετάει νομίσματα και κάνει ευχές όπως στη Φοντάνα ντι Τρέβι της Ρώμης. Αποχαιρετήστε τη πόλη της Κατάνια πριν τη μεταφορά μας στο αεροδρόμιο για τη πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

Πληροφορίες[+] Άνοιγμα Όλων


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/patakistravel.gr/public_html/wp-content/themes/storefront-child/woocommerce/content-single-product.php on line 430

X

    Συμπληρώστε όλα τα πεδία με


    Επιλογές Δωματίων