ΟΥΓΓΑΡΙΑ – ΡΟΥΜΑΝΙΑ 9ήμερη Οδική Εκδρομή 1-9 Σεπτεμβρίου

560

Διάρκεια: 9ήμερη οδική εκδρομή

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 560 €

Επιβάρυνση μονόκλινου:    170 €

 

Περιλαμβάνονται:


 • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν

 • 8 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*

 • Ημιδιατροφή καθημερινά στα ξενοδοχεία (πρωινό-βραδινό)

 • Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

 • Αρχηγός του γραφείου

 • Ασφάλεια ταξιδιού


Δεν περιλαμβάνονται:

 • Ό,τι δεν αναγράφεται ρητά στα περιλαμβανόμενα

 • Είσοδοι σε μουσεία, ανάκτορα, αρχαιολογικούς χώρους

 • Ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά


 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

Αναχωρήσεις1/9/18

Φόρμα Συμμετοχής

Πρόγραμμα[+] Άνοιγμα Όλων

1η μέρα AΘΗΝΑ - ΓΙΑΓΚΟΝΤΙΝΑ

Αναχώρηση στις 6.00 π.μ. από Αθήνα. Ημίωρη στάση στην περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ και της Λάρισας και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για το συνοριακό σταθμό των ΕΥΖΩΝΩΝ. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και η διαδρομή μας έξω από τα Σκόπια, μας οδηγεί στην Γιαγκοντίνα, για δείπνο και διανυκτέρευση.                                                                                            

2η μέρα ΓΙΑΓΚΟΝΤΙΝΑ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ. Προσπερνώντας την πρωτεύουσα της ΣΕΡΒΙΑΣ, το ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ και το ΝΟΒΙΣΑΝΤ φθάνουμε στα σύνορα της ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ  Το απόγευμα, η πανέμορφη ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ μας καλωσορίζει και μας προσκαλεί να τη γνωρίσουμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και προαιρετικά ΜΙΝΙ κρουαζιέρα με καραβάκι στο ΔΟΥΝΑΒΗ, ‘απολαμβάνοντας’ έτσι τη νυχτερινή όψη της πόλης, διανυκτέρευση                                                                                                             

3η μέρα ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Πρόγευμα και αμέσως μετά θα αρχίσουμε την ξενάγηση από την μνημειώδη πλατεία των Ηρώων με το μνημείο της Χιλιετηρίδας όπου θα γνωρίσουμε την ιστορία της χώρας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό ναό του ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ, την λεωφόρο της Δημοκρατίας με την ΟΠΕΡΑ και τα καλοδιατηρημένα κτίρια, το ογκώδες Μπαρόκ Κοινοβούλιο και τις γέφυρες που ενώνουν την Βούδα με την Πέστη. Αμέσως μετά θα περάσουμε στη Βούδα όπου θα θαυμάσουμε το Κάστρο, το άγαλμα της Ελευθερίας, τον πύργο των Ψαράδων και τον ιστορικό ναό του ΑΓ. ΜΑΤΤΙΑ (όπου εστέφοντο οι Ούγγροι βασιλιάδες). Στη συνέχεια μετάβαση στον λόφο ΓΚΕΛΛΕΡΤ, από όπου θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της ΒΟΥΔΑΣ και της ΠΕΣΤΗΣ με τον Δούναβη. Γεύμα και πάμε για την ΄Πόλη των καλλιτεχνών΄ τον Άγιο Ανδρέα, μια όμορφη πόλη πάνω στον Δούναβη. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε τοπική ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά και φαγητό. Διανυκτέρευση.          

4η μέρα ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΟΡΑΝΤΕΑ – ΚΛΟΥΖ ΝΑΠΟΚΑ

Πρόγευμα και αναχωρούμε για την  Οράντεα πρωτεύουσα της επαρχίας Μπιχόρ,  είναι ένα από τα σημαντικά οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά κέντρα της δυτικής Ρουμανίας. Xτισμένη στις όχθες του ποταμού Κρισούλ Ρεπέντε. θα δούμε το Μπαρόκ Μέγαρο της Οράντεα – σήμερα Muzeul Țării Crișurilor,  με 365 περίφημα παράθυρα. Τον Catedrala barocă – ο μεγαλύτερος Μπαρόκ Καθεδρικός στη Ρουμανία. Το Φρούριο της Οράντεα με πενταγωνικό σχήμα, με τείχη από πέτρα σε ορισμένα μέρη του και ξύλινους πύργους στην πύλη και στις γωνίες του. Την Biserica cu Lună – εκκλησία μοναδική στην Ευρώπη, με αστρονομικό ρολόι, που απεικονίζει τις φάσεις της σελήνης. Το Pasajul Vulturul Negru – η εμπορική στοά “Μέγαρο του Μαύρου Αετού”, που πήρε το όνομά του από τα διάσημα βιτρό με αετό του στην οροφή. Το  Teatrul de Stat – το Κρατικό Θέατρο, στην καρδιά της πόλης, τα σχέδια για το οποίο έγιναν από δύο Αυστριακούς αρχιτέκτονες που είχαν κατασκευάσει περίπου 100 θέατρα και όπερες στην Ευρώπη από το τέλος του 19ου αιώνα. Και θα περπατήσουμε στην Str. Republicii – ένας από τους ωραιότερους δρόμους της Τρανσυλβανίας, με πολλά κτίρια Αρ Νουβό. Σχετική παραμονή και πάμε  για Κλουζ Ναπόκα, όπου θα δούμε το Ναό του Αγίου Μιχαήλ, την Πλατεία Ουνίρι, την Πλατεία Μιχάι Βιτεαζούλ, την όπερα, τα κτίρια του Μπάμπες Μπολιάι, του Πανεπιστημίου της πόλης κλπ. Χρόνος ελεύθερος για προσωπικές επιλογές και μεταφορά στο ξενοδοχείο για δείπνο, διαν/ση.

5η μέρα ΚΛΟΥΖ ΝΑΠΟΚΑ – ΣΙΜΠΙΟΥ – ΜΠΡΑΣΟΒ – ΣΙΝΑΙΑ

Μετά το πρωινό πάμε για το Σιμπιού μια ακόμη υπέροχη πόλη της Ρουμανίας για να γνωρίσουμε την Μικρή και την Μεγάλη Πλατεία, την γέφυρα των ψευτών, τον Πύργο του Συμβουλίου, τις εκκλησίες διαφορετικών θρησκειών, το BRUKENTHAL PALACE το καλύτερο μπαρόκ κτίριο της χώρας, σήμερα εθνικό μουσείο, σχετική παραμονή και πάμε για την μεσαιωνική  πόλη ΜΠΡΑΣΟΒ (18ου αιώνα) με την Μαύρη εκκλησία , που θεωρείται ότι είναι η πιο όμορφη πόλη της σημερινής Ρουμανίας. Θα θαυμάσουμε την Μαύρη Εκκλησία τη μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία της Ρουμανίας και θα πιούμε τον καφέ μας στην κεντρική πλατεία με το κτίριο του παλαιού Δημαρχείου που φέρει στην πρόσοψή του το έμβλημα της πόλης. Τέλος θα καταλήξουμε στο «Μαργαριτάρι των Καρπαθίων» την Σινάια. Χτισμένη μέσα σ’ ένα τεράστιο φυσικό πάρκο, η πόλη ήταν παλαιότερα γνωστή ως καλοκαιρινό θέρετρο της υψηλής κοινωνίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα ΣΙΝΑΙΑ – ΠΕΛΕΣ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Πρωινό και  επίσκεψη στο παλάτι Πέλες,  τη θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου έναν από τους ωραιότερους Πύργους της Ευρώπης μέσα σε ένα καταπράσινο μαγευτικό δάσος στα Καρπάθια  και στο ορθόδοξο μοναστήρι του Κατακουζηνού. Στη συνέχεια επιβίβαση στο πούλμαν με προορισμό το Βουκουρέστι, το  «Παρίσι της Ανατολής». Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο, διανυκτέρευση.

7η μέρα ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (ξενάγηση)

Μετά το πρωινό ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης. Το Βουκουρέστι, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Dimbovita, θεωρείται μια από τις ωραιότερες πόλεις της Ευρώπης. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι οι μεγάλες λεωφόροι, οι τεράστιες πλατείες, τα επιβλητικά δημόσια κτίρια, τα πάρκα, τα ιστορικά και καλλιτεχνικά μνημεία, τα παλιά σπίτια. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στη σημερινή μας ξενάγηση θα δούμε το Μουσείο του Χωριού στο πάρκο Χεραστράου. Είναι μια εξαιρετική σύνθεση της αγροτικής αρχιτεκτονικής και των μορφών της λαϊκής τέχνης της Poυμαvίας. Το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, την αψίδα του θριάμβου, το Πατριαρχείο μερικά από τα αξιοθέατα που θα εντυπωσιάσουν. Γεύμα. Απόγευμα ελεύθερο. Το βράδυ προτείνουμε βόλτα στην παλιά πόλη, όπου  χτυπά η καρδιά της νυχτερινής ζωής της πόλης. Διανυκτέρευση.

8η μέρα ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Πρόγευμα και αναχωρούμε για Κομοτηνή με επιλεγμένες στάσεις στη Βουλγαρία για καφέ και φαγητό. Άφιξη στην όμορφη πόλη της Θράκης, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και το υπόλοιπο της βραδιάς στη διάθεσή σας.

9η μέρα ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις, γεμάτοι όμορφες εικόνες από την εκδρομή μας

Πληροφορίες[+] Άνοιγμα Όλων


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/patakistravel.gr/public_html/wp-content/themes/storefront-child/woocommerce/content-single-product.php on line 430

X

  Συμπληρώστε όλα τα πεδία με


  Επιλογές Δωματίων