9-18/06/2019 ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ-ΣΜΥΡΝΗ-ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ-ΙΚΟΝΙΟ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

495

Διάρκεια: 10ήμερη

Τιμή Συμμετοχής: 495 €

Διαφορά μονοκλίνου: 180€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:


 • 7 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* & 5* στην Τουρκία

 •  Πρωινά και ένα γεύμα ημερησίως στην Τουρκία (ημιδιατροφή)

 • Εισιτήρια πλοίου ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΧΙΟΣ σε 4κλινες καμπίνες

 • Εισιτήρια πλοίου ΧΙΟΣ - ΤΣΕΣΜΕΣ

 • 1 Διανυκτέρευση με πρωινό σε ξενοδοχείο 4* στην Ελλάδα

 • Περιηγήσεις - ξεναγήσεις βάσει προγράμματος

 • Συνοδός - αρχηγός του γραφείου

 • Ελληνόφωνας ξεναγός στην Τουρκία

 • Μεταφορές με πολυτελές πούλμαν

 • Ασφάλεια ταξιδιού αστικής ευθύνης

Αναχωρήσεις09/06/2019

Φόρμα Συμμετοχής

Πρόγραμμα[+] Άνοιγμα Όλων

1η ΗΜΕΡΑ : ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΧΙΟΣ

Συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά στις  19:00 για να πάρουμε το πλοίο που θα μας μεταφέρει στη Χίο. Ολονύχτιο ταξίδι στο Αιγαίο.

2η μέρα ΧΙΟΣ  – ΤΣΕΣΜΕΣ – ΣΜΥΡΝΗ  

 

Άφιξη το πρωί στην Χίο και άμεση μεταβίβαση στο πλοίο που θα μας μεταφέρει μετά από 45 λεπτά  στον Τσεσμέ. Αμέσως μετά τους σχετικούς τελωνιακούς ελέγχους ολιγόωρη παραμονή στον Τσεσμέ, όπου κατά τη αρχαιότητα βρισκόταν η αρχαία ιωνική πόλη Ερυθρές και η περιοχή της σημερινής πόλης λεγόταν Κύσος.  Θα επισκεφθούμε τον πρόσφατα ανακαινισμένο Ναό του Αγίου Χαραλάμπους και στη συνέχεια αναχωρούμε για τη Σμύρνη, την πόλη που καταστράφηκε ολοσχερώς το 1922. στο νεοκλασικό μέγαρο του Καπετανάκη στεγάζεται σήμερα το Ελληνικό προξενείο, πάνω στην διάσημη προκυμαία της πόλης, το οθωμανικό μπαρόκ Διοικητήριο και ο Μαυριτανικής αρχιτεκτονικής Πύργος Ωρολογίου το σύμβολο της πόλης και το Καρατάσι και ελληνικές γειτονιές θα είναι κάποια από τα ενδιαφέροντα που θα δούμε στη Σμύρνη.  Η σημερινή Σμύρνη εκτός από ένα τμήμα της τουρκικής συνοικίας του άλλοτε Πάνω Μαχαλά και της Πούντας με τους λιθόστρωτους δρόμους σε τίποτα δεν θυμίζει την ανατολίτικη όψη της παλαιάς Σμύρνης με το ιπποκίνητο τραμ της προκυμαίας, τα στενά σοκάκια  και τα ξύλινα σπίτια. Ελεύθερος χρόνος για ουζάκι ή καφέ στο ΚΑΙ την όμορφη παραλία της πόλης. Τέλος το απόγευμα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα ΣΜΥΡΝΗ  – ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ[ ΙΕΡΑΠΟΛΗ] – ΙΚΟΝΙΟ

 

Πρωινό και αναχωρούμε για το Παμούκαλε την αρχαία Ιεράπολη. Τα εντυπωσιακά αρχαία λουτρά  στο γνωστό Λευκό βουνό, το μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο στον κόσμο που έχει σχηματιστεί από ανθρακικό ασβέστιο, το Μαρτύριο του Αγίου Φιλίππου, και ο Ναός του Απόλλωνα είναι κάποια από τα ενδιαφέροντα που θα δούμε.  Συνεχίζουμε για Ικόνιο μέσω πραγματικά μιας πολύ ενδιαφέρουσας διαδρομής με πολλές εναλλαγές τοπίου. Άφιξη αργά το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Μέρα: ΙΚΟΝΙΟ – ΣΟΥΛΤΑΝ ΧΑΝΙ – ΠΡΟΚΟΠΙ

 

Πρόγευμα και αφού περιηγηθούμε στο Ικόνιο και δούμε πολλά μνημεία φτάνοντας στο αρχαιολογικό μουσείο μετά το πάρκο Αλαντίν, θα δούμε την γαλλική εκκλησία, το μαυσωλείο των Δερβίσηδων και το μοναστήρι Μεβλανά και θα καταλήξουμε στο τζαμί Αλαντίν που χτίστηκε το 1220. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας προς τα βάθη της Τουρκίας για την Καππαδοκία. Καθ΄οδόν θα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο καραβάν σεράι των Σελτζούκων τούρκων, το Σουλτάν Χάνι. Τέλος  το απόγευμα θα φτάσουμε στο Προκόπι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο διανυκτέρευση.

5η Μέρα:: ΠΡΟΚΟΠΙ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΠΡΟΚΟΠΙ

 

Πρόγευμα αναχώρηση για Καισαρεία, περιήγηση και στην συνέχεια επισκεπτόμαστε την κοιλάδα Κιλιτσλαρ, με τις υπόσκαφες εκκλησίες. το κάστρο του Ουτσχισάρ, την Άβανο γνωστή για τα καλύτερα πλακάκια της Τουρκίας  και τα μοναδικά τοπία όπως το φαράγγι των Νεραϊδένιων καπνοδόχων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διαν/ση. Για τους πιο τολμηρούς προτείνουμε να γευτούν τις ομορφιές της Καππαδοκίας από ψηλά με αερόστατο, κάνοντας μια οργανωμένη πτήση με οδηγό και να ζήσουν πραγματικά ανεπανάληπτη εμπειρία, το χάραμα πριν από το πρωινό και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν κανονικά το πρόγραμμα.

6η Μέρα: ΠΡΟΚΟΠΙ – ΚΑΡΒΑΛΗ – IHLARA – ΜΑΛΑΚΟΠΗ – ΠΡΟΚΟΠΙ  

 

Μετά το πρωινό επίσκεψη στη γενέτειρα του Αγίου Γρηγορίου στην Καρβάλη, ενώ καθ΄οδόν θα δούμε την κοιλάδα των μοναστηριών. Στη συνέχεια θα πάμε  στην κοιλάδα του Περιστρέμματος [Ihlara] με τις λαξευτές εκκλησίες και τέλος θα κατευθυνθούμε στη βόρεια πλευρά του τριγώνου της Καππαδοκίας που περιλαμβάνει την  υπόγεια πολυόροφη πόλη της Μαλακοπής [ Drinkuyu]. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η Μέρα: ΠΡΟΚΟΠΙ –  ΛΙΜΝΗ ΤΑΤΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

 

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την Πόλη, διανύοντας τα οροπέδια της Ανατολίας και της κεντρικής Μικράς Ασίας Στη συνέχεια θα βρεθούμε στη Λίμνη Τάτα, τη δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη της Τουρκίας και μια από τις μεγαλύτερες αλυκές του κόσμου. Τέλος αργά το απόγευμα άφιξη στην Κωνσταντινούπολη,  τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.  

8η Μέρα: ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

 

Πρόγευμα και  αναχώρηση για ξενάγηση. Οι στρατοί της αρχαιότητας είχαν την τάση να λεηλατούν την Πόλη  αντί να την προικίζουν με καλλιτεχνικούς θησαυρούς, αλλά όλα άλλαξαν με τους Βυζαντινούς, που κόσμησαν τις εκκλησίες και τα παλάτια τους, με ψηφιδωτά και τοιχογραφίες. Ως εκ θαύματος, πολλοί από αυτούς τους θησαυρούς  εξακολουθούν να είναι ακόμη εδώ για να τους θαυμάζουμε εμείς σήμερα. Στο σημερινό μας πρόγραμμα θα ανακαλύψουμε τον μεγαλύτερο θησαυρό της , την Αγία Σοφία, που χτίστηκε με εντολή του αυτοκράτορα Ιουστινιανού, τον 6ο αιώνα μ.Χ., με τον ψηλό τρούλο, τον τεράστιο νάρθηκα και τα εντυπωσιακά χρυσά ψηφιδωτά, που συμβάλλουν στην φήμη της ως ένα από τα πιο όμορφα κτίρια του κόσμου. Το θρυλικό Μπλε Τζαμί, με τους έξι μιναρέδες και τα μπλε ιζνίκ πλακάκια του, που το έδωσαν και το ανεπίσημο όνομα του, και τον βυζαντινό Ιππόδρομο, το αγαπημένο σημείο συνάντησης και διασκέδασης των Βυζαντινών αυτοκρατόρων. Ακολουθεί γεύμα και θα συνεχίσουμε με το παλάτι Τοπ Καπί. Ισχυροί σουλτάνοι, φιλόδοξοι αυλικοί, όμορφες παλλακίδες και ευνούχοι, έζησαν και εργάστηκαν εδώ από τον 15ο έως και τον 19ο αιώνα, όταν το παλάτι ήταν το κέντρο διοίκησης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Επισκεπτόμενοι τα πολυτελή περίπτερα του παλατιού ρίχνουμε μια ματιά στην συναρπαστική ζωή τους. Στη συνέχεια χρόνος στη   σκεπαστή  αγορά για τις αγορές μας. Για να ολοκληρώσουμε την γνωριμία με την Πόλη προτείνουμε μια υπέροχη κρουαζιέρα στον Βόσπορο. Τέλος  επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

9η μέρα: ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ

 

Μετά το πρωινό επίσκεψη – προσκύνημα στο Πατριαρχείο, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Επόμενη στάση  στο Μπαλουκλί, όπου βρίσκονται οι τάφοι των Πατριαρχών. Εν συνεχεία αναχώρηση από την Κωνσταντινούπολη. Διέλευση συνόρων και άφιξη στην Κομοτηνή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

10η Μέρα: ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΑΘΗΝΑ

 

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για γεύμα και καφέ.

 

Πληροφορίες[+] Άνοιγμα Όλων


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/patakistravel.gr/public_html/wp-content/themes/storefront-child/woocommerce/content-single-product.php on line 430

X

  Συμπληρώστε όλα τα πεδία με


  Επιλογές Δωματίων