13-17/8/2021 ΚΑΒΑΛΑ-ΘΑΣΟΣ-ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑ

220 200

Διάρκεια: 5ημερη

Τιμή συμμετοχής: 220 € Διαφορά μονόκλινου: 60 €

Για έγκαιρη κράτηση έως 31/07: 200 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ


  • Διαδρομές με πολυτελές πούλμαν, βάσει προγράμματος.

  • 4 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο ξενοδοχείο ΩΚΕΑΝΙΣ στην Καβάλα

  • Εισιτήρια πλοίου Κεραμωτή - Θάσος - Κεραμωτή

  • Συνοδός - ξεναγός του γραφείου

  • Ασφάλεια ταξιδιού αστικής ευθύνης.

Αναχωρήσεις13/08/2021

Φόρμα Συμμετοχής

Πρόγραμμα[+] Άνοιγμα Όλων

1η μέρα ΑΘΗΝΑ - ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ - ΚΑΒΑΛΑ

Αναχώρηση 8:00 π.μ. για την Μακεδονία. Με ενδιάμεσες στάσεις θα φτάσουμε στην παραθαλάσσια Ασπροβάλτα, στο κέντρο του Στρυμονικού κόλπου. Η περιοχή είναι κατάφυτη από πλατάνια, λεύκες και πεύκα, ένα τοπίο ανάμεσα στο όρος Κερδύλιο και την θάλασσα. Αργότερα θα καταλήξουμε στην πόλη της Καβάλας. Αμφιθεατρικά χτισμένη στους πρόποδες του Συμβόλου, η γοητευτική Καβάλα είναι πρωτεύουσα και λιμάνι του νομού Καβάλας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα ΚΑΒΑΛΑ - ΘΑΣΟΣ -ΚΑΒΑΛΑ

Μετά το πρωινό μας θα πάμε στην Κεραμωτή, γραφική παραλιακή κωμόπολη με θαυμάσιες αμμουδιές σπάνιας φυσικής ομορφιάς, απλωμένη στο δέλτα του Νέστου, σε περιοχή όπου καλλιεργούνται σπαράγγια. Ύστερα με F/B θα περάσουμε από την Κεραμωτή στο Λιμένα της Θάσου. Πρωτεύουσα του νησιού η πόλη της Θάσου, που είναι χτισμένη στην θέση της ομώνυμης αρχαίας πόλης. Εκεί θα επισκεφθούμε το αρχαιολογικό μουσείο και στη συνέχεια τα Λιμενάρια, παραλιακή κωμόπολη με αξιόλογη τουριστική κίνηση και λιμάνι, όπου δένουν ταχύπλοα, αλιευτικά και βάρκες. Παραμονή για γεύμα και μπάνιο. Αργότερα θα φτάσουμε στο Μοναστήρι του Αρχαγγέλου, χτισμένο σε επιβλητική τοποθεσία, στις νότιες ακτές του νησιού. Επιστροφή στη Καβάλα. Διανυκτέρευση.

3η μέρα ΜΟΝΗ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑΣ - ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ - ΔΡΑΜΑ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την Μονή Εικοσιφοίνισσας, ιδρύθηκε το 10ο αιώνα και αναφέρεται για πρώτη φορά σε έγγραφο του 1320. Ως το 1843 λειτουργούσε στη μονή σχολή των κοινών γραμμάτων. Η μονή ανακαινίστηκε μετά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Παραμονή για προσκύνημα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Σπήλαιο Αλιστράτης, οι διάδρομοί του έχουν μήκος 3.000 μέτρα, πλουσιότατα στολισμένοι με θαυμάσιες κολώνες, σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας θα φτάσουμε στις Σέρρες, η οποία απελευθερώθηκε το 1913. Θα έχουμε μικρή περιήγηση της πόλης. Το μεσημέρι καταλήγουμε στην πόλη της Δράμας, πρωτεύουσα του νομού Δράμας, χτισμένη στους νότιους πρόποδες του Φαλακρού όρους, η πόλη της Δράμας είναι γνωστή για τα άφθονά νερά της. Χάρη στην παραγωγή, την επεξεργασία και το εμπόριο του φημισμένου καπνού της η πόλη γνώρισε οικονομική άνθηση κατά το β’ μισό του 19ου αιώνα. Παραμονή για γεύμα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στην Καβάλα. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα ΑΜΦΙΠΟΛΗ - ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης, σημαντική πόλη της Μακεδονίας κατά την αρχαιότητα, κοντά στις εύφορες κοιλάδες του ποταμού Στρυμώνα και στο πλούσιο σε πολύτιμα μέταλλα όρος Παγγαίο. Την αρχαία πόλη ίδρυσαν οι Αθηναίοι τον 5ο αιώνα π.Χ. Ο λοιμός του 6ου αιώνα μ.Χ. και οι μετακινήσεις σλαβικών πληθυσμών οδήγησαν σε σταδιακή υποβάθμιση της πόλης και επέφεραν τελικά τη διάλυση της ως αστικό κέντρο. Αργότερα καταλήγουμε στην Νέα Πέραμο όπου θα παραμείνουμε για μπάνιο και γεύμα. Επιστροφή στην Καβάλα. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τη Θεσσαλονίκη. Θα κάνουμε περιήγηση της πόλης και θα απολαύσουμε τον καφέ μας στην παραλία. Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στην παραλία Κατερίνης για μπάνιο και φαγητό.  

Πληροφορίες[+] Άνοιγμα Όλων


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/patakistravel.gr/public_html/wp-content/themes/storefront-child/woocommerce/content-single-product.php on line 430

X

    Συμπληρώστε όλα τα πεδία με


    Επιλογές Δωματίων