13-22/11 ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑ-ΣΙΚΕΛΙΑ-ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ 10ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

690

Διάρκεια: 10ήμερη

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ή ΤΡΙΚΛΙΝΟ: 690 €

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ : 180€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Πάτρα – Μπάρι – Πάτρα  σε  4κλινες εσωτερικές καμπίνες

 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια

 • Πρόγευμα και δείπνο καθημερινά στα ξενοδοχεία

 • Κλιματιζόμενο λεωφορείο από Αθήνα καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής

 • Συνοδός - Ξεναγός από Αθήνα

 • Τοπικός ελληνόφωνος ξεναγός στην Πομπηία

 • Συνοδός του γραφείου μας

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 • Λιμενικά Τέλη

 • Διόδια

 • ΦΠΑ


 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Εισόδους στα μουσεία

 • Οι φόροι διαμονής ανά άτομο στα ξενοδοχεία (17€) και οι είσοδοι πόλεων (25€)

 • Εισιτήρια πλοίου για Κάπρι (38€–40€) και οδοντωτός (3€) στο Κάπρι

 • Τα εισιτήρια του τοπικού αυτοκινήτου για Κοστιέρα Αμαλφιτάνα (30€).

 • Ό, τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο


 

 

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΜΠΙΝΩΝ ΠΑΤΡΑ - ΜΠΑΡΙ - ΠΑΤΡΑ ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ:

Δίκλινη εξωτερική          80 € μετ΄επιστροφής                                                                             Δίκλινη εξωτερική          65 € μετ΄επιστροφής                                                             Τρίκλινη εξωτερική        50 € μετ΄επιστροφής                                                                     Τρίκλινη εσωτερική        35 € μετ΄επιστροφής                                                         Τετράκλινη εξωτερική     30 € μετ΄επιστροφής

 

Αναχωρήσεις13/11/2019

Φόρμα Συμμετοχής

Πρόγραμμα[+] Άνοιγμα Όλων

1η μέρα ΑΘΗΝΑ - ΠΑΤΡΑ - ΕΝ ΠΛΩ (220χλμ.)

Αναχώρηση για Πάτρα, με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. Φτάνοντας στο λιμάνι της Πάτρας, θα  επιβιβαστούμε στο  πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες μας και αναχώρηση με προορισμό το Μπάρι. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η μέρα Μπάρι – Πομπηία – Νάπολη - Σορρέντο 335km

Άφιξη το πρωί στο λιμάνι και άμεση αναχώρηση για Πομπηία. Αφήνουμε πίσω μας την πόλη του Μπάρι και ανηφορίζουμε για τα Απέννινα όρη, μέσω Αβελίνο. Μετά από όμορφη διαδρομή 3 περίπου ωρών και με ενδιάμεση στάση για καφεδάκι φτάνουμε στην Πομπηία. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στον ιστορικό χώρο της νεκρόπολης που καταστράφηκε το 79 μ.Χ. από τη λάβα του Βεζούβιου, σχετική παραμονή και αναχώρηση για Νάπολη. Μετά από μία σύντομη περιήγηση στην πόλη, θα αναχωρήσουμε για το Σορρέντο, όπου φθάνουμε αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα Σορρέντο – Ριβιέρα Αμαλφιτάνα - Σορρέντο 50km

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για μια μαγευτική παραθαλάσσια  διαδρομή κατά μήκος του κόλπου Αμαλφιτάνα, θα σταματήσουμε στο γραφικό Ποτιζάνο, ένα χωριό που ανοίγεται ολόκληρο στον κόλπο και μοιάζει με φωτογραφία καρποστάλ. Η περιήγησή μας στην πανέμορφη περιοχή της Κοστιέρα Αμαλφιτάνα  συνεχίζεται με την επίσκεψή μας στο κοσμοπολίτικο Αμάλφι. Η γραφική Πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο Ναός του Αγίου με τα εντυπωσιακά σκαλιά του και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του, τα μικρά του σοκάκια με τα πολλά μαγαζάκια, η ωραία παραλία του θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο Σορρέντο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα Σορρέντο – Κάπρι – Ρέτζιο 491km

Μετά το πρωινό τακτοποίηση των αποσκευών στο λεωφορείο και αναχωρούμε με το πλοίο για το κοντινό και φημισμένο Κάπρι. Ένα πραγματικό μεγαλείο της φύσης απλώνεται μπροστά μας καθώς θα σκαρφαλώνουμε στην πλατεία Piazzetta, μία μικρή μεσαιωνική πλατεία, με πολλά καταστήματα γύρω της των γνωστότερων οίκων μόδας. Το Ανακάπρι και το Κάπρι είναι οι δύο γνωστότεροι οικισμοί του νησιού. Τα στενά δρομάκια τους, οι κήποι του Αυγούστου και οι περίφημοι δρόμοι του Κρουπ, τα ακριβά ξενοδοχεία, τα πολλά καφέ και βέβαια η μοναδική ατμόσφαιρα της ζωής του νησιού, θα μας ενθουσιάσουν και θα γεμίσουν όλη την ημέρα μας. Αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στο Ρέτζιο, όπου είναι το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα Ρέτζιο – Μεσσήνα – Κεφαλού – Παλέρμο 258km

Μετά το πρωινό τακτοποίηση των αποσκευών στο λεωφορείο και αναχωρούμε για τη Μεσσήνα. Θα  περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο και στην κεντρική πλατεία όπου δεσπόζει ο Καθεδρικός Ναός με το αστρονομικό ρολόι, και θα περπατήσουμε ως το Δημαρχείο της πόλης. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε άλλη μία ελληνική αποικία την Κεφαλού, με την υπέροχη αρχιτεκτονική, τις όμορφες πλατείες και τον εντυπωσιακό Ναό. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Σικελίας το Παλέρμο. Θα δούμε την Πιάτσα Μπελλίνι, τη Μαρτοράνα, το Ναό Σαν Κατάλντο, ενώ ο πεζόδρομος θα μας οδηγήσει στον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό της πόλης και από εκεί στο Παλάτι των Νορμανδών και σημερινό κοινοβούλιο της Σικελικής βουλής. Αργά το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα Παλέρμο – Αίτνα – Κατάνια 320 km

Μετά το πρωινό τακτοποίηση των αποσκευών στο λεωφορείο και αναχωρούμε για την Αίτνα, το ενεργό ηφαίστειο της Σικελίας με τους κρατήρες να καπνίζουν μονίμως. Αν οι συνθήκες το επιτρέψουν θα υπάρχει ανάβαση με τελεφερίκ σε κρατήρα, όπου θα παραμείνουμε για φωτογραφίες. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για την Κατάνια, μία όμορφη μεσαιωνική πόλη με ενδιαφέροντα κτίρια και αρχιτεκτονική. Η φοντάνα ντελ ελεφάντε στην κεντρική πλατεία, το Ντουόμο του Σαν Τζιοβάννι ντι Βαπτίστα, και οι υπέροχοι πεζόδρομοι της πόλης είναι κάποια από τα αξιοθέατα που θα γνωρίσουμε.  Αργά το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα Κατάνια – Συρακούσες – Ταορμίνα - Κατάνια 130 km

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την υπέροχη πόλη των Συρακουσών. Θα περιηγηθούμε στο αρχαιολογικό πάρκο της βλέποντας των τεραστίων διαστάσεων Βωμό του Ιέρωνα, το Ελληνικό Θέατρο, τα Λατομεία του Παραδείσου με το Αυτί του Διονύσου και το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο. Μετά το τέλος της επίσκεψής μας θα κατευθυνθούμε στο Ιστορικό Κέντρο των Συρακουσών, το νησάκι της Ορτυγίας όπου θα δούμε τον αρχαίο ναό του Απόλλωνα, την πλατεία Αρχιμήδη και την πλατεία Ντουόμο με τον μοναδικό καθεδρικό ναό ενσωματωμένο στον αρχαίο ναό της θεάς Αθηνάς. Για τη συνέχεια προτείνουμε ( αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν) μοναδική εμπειρία με μία βόλτα με πλοιάριο το γύρο της Ορτυγίας, πλεύση στις πράσινες σπηλιές και στο ακρωτήρι του Ηρακλή. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την πανέμορφη πόλη της Ταορμίνας που είναι σκαρφαλωμένη στις πλαγιές της Αίτνας, με τα χαρακτηριστικά της κτίσματα, το επιβλητικό Ελληνορωμαϊκό της Θέατρο και την εκπληκτική θέα στο Ιόνιο Πέλαγος. Μετά από σχετική παραμονή, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

8η μέρα Κατάνια – Ελληνόφωνα χωριά (Καλημέρα) – Λέτσε 580 km

Μετά το πρωινό τακτοποίηση των αποσκευών στο λεωφορείο και αναχωρούμε νωρίς το πρωί για τη Μεσσήνα, όπου με τοπικό φέρρυ περνάμε στη Villa San Giovanni, και συνεχίζουμε οδικώς για το Καλημέρα, ένα από τα πολλά Ελληνόφωνα χωριά της περιοχής. Θα κάνουμε στάση για να συναντήσουμε ή και να συζητήσουμε με κάποιους από τους κατοίκους που μιλούν την Ελληνική γλώσσα με την ιδιαίτερη τοπική προφορά. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο Λέτσε, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

9η μέρα Λέτσε – Αλμπερομπέλο – Μπάρι (λιμάνι) 200km

Μετά το πρωινό τακτοποίηση των αποσκευών στο λεωφορείο και αναχωρούμε για μια σύντομη περιήγηση στην πόλη του Λέτσε που την αποκαλούν “Φλωρεντία του Νότου”, με τα υπέροχα κτίρια , τις πλατείες και τα στενά με τα μαγαζιά. Στη συνέχεια   αναχώρηση για το μοναδικό για την αρχιτεκτονική του Αλμπερομπέλο, όπου θα θαυμάσουμε το ξεχωριστό τοπίο του με τα ιδιαίτερα στρογγυλά σπίτια με τις περίτεχνες σκεπές – τρούλους. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το λιμάνι του Μπάρι όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο και θα αναχωρήσουμε για Πάτρα. Τακτοποίηση στις καμπίνες και διανυκτέρευση εν πλω.

10η μέρα Πάτρα - Αθήνα

Άφιξη στην Πάτρα γεμάτοι ωραίες αναμνήσεις με την υπόσχεση να επισκεφθούμε ξανά την όμορφη Ιταλία. Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις κατά τη διαδρομή.

Πληροφορίες[+] Άνοιγμα Όλων


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/patakistravel.gr/public_html/wp-content/themes/storefront-child/woocommerce/content-single-product.php on line 430

X

  Συμπληρώστε όλα τα πεδία με


  Επιλογές Δωματίων