09/08/20 ΣΚΥΡΟΣ ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

50

Διάρκεια: ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ

Αναχώρηση το πρωί για Κύμη με ενδιάμεση στάση για καφέ. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για τα Λινάρια, το γραφικό λιμάνι της Σκύρου. Αναχώρηση για την όμορφη παραλία της Καλαμίτσας, όπου θα μείνουμε για μεσημεριανό φαγητό και μπάνιο. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε την παλιά χώρα της Σκύρου, χτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές λόφου, στη σκιά ενός Μεσαιωνικού κάστρου, με τα παραδοσιακά καλντερίμια και την αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική. Συνεχίζουμε για το λιμάνι Λινάρια, επιβίβαση στο F/B και απόπλους για Κύμη. Στάση για καφέ και επιστροφή στην Αθήνα αργά το βράδυ.

 ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 50€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:


  • Μεταφορές και περιηγήσεις με βάση το πρόγραμμα

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια ΚΥΜΗ–ΣΚΥΡΟΣ-ΚΥΜΗ

  • Αρχηγός - συνοδός

Αναχωρήσεις9/8/20

Φόρμα Συμμετοχής

Πρόγραμμα[+] Άνοιγμα Όλων


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/patakistravel.gr/public_html/wp-content/themes/storefront-child/woocommerce/content-single-product.php on line 344

Πληροφορίες[+] Άνοιγμα Όλων

Η Σκύρος, ξεκομμένη από τις υπόλοιπες Σποράδες,  βρίσκεται στην καρδιά του Αιγαίου πελάγους, ανάμεσα στις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Εύβοια και τη Λέσβο.Στον πηγαιμό για τη Σκύρο νομίζεις πως θα συναντήσεις ένα ακόμη νησί της Ελλάδας. Δεν πρόκειται όμως για ένα ακόμη νησί στο Αιγαίο, αλλά για έναν τόπο που προσφέρει αυθεντικές αιγαιοπελαγίτικες εικόνες και δυνατές μνήμες για τους χειμώνες, όσο η μνήμη αντέχει να τις συγκρατεί.Το νησί είναι ένας ανερχόμενος τουριστικός προορισμός και δεν… πολυδιαφημίζεται, γιατί δεν ζει αποκλειστικά από τον τουρισμό.Οι Σκυριανοί είναι φιλόξενοι και ευγενικοί άνθρωποι. Ασχολούνται με την αλιεία, την κτηνοτροφία, παράγουν τα δικά τους αγροτικά προϊόντα και δεν εκμεταλλεύονται τους επισκέπτες τους.

Η Χώρα της Σκύρου είναι χτισμένη σε κάθετο βράχο και στην κορυφή δεσπόζει το κάστρο και το μοναστήρι του Aγίου Γεωργίου, προστάτη του νησιού.O θρύλος λέει ότι την εποχή της εικονομαχίας στο Bυζάντιο, η θαυματουργή εικόνα του Aϊ-Γιώργη ξεβράστηκε στις ακτές της Σκύρου.Tο 958 όταν ο Nικηφόρος Φωκάς πήγαινε να πολεμήσει τους Άραβες στην Kρήτη, ο στόλος του έδεσε στη Σκύρο λόγω κακοκαιρίας. Tον Φωκά ακολουθούσε και ο ‘Οσιος Aθανάσιος ο Aθωνίτης στον οποίο ο αυτοκράτορας είχε υποσχεθεί ότι αν νικήσει τους Σαρακηνούς θα του δώσει γη στη Σκύρο για να κτίσει μοναστήρι. O Φωκάς νίκησε και η μονή του Aγίου Γεωργίου περατώθηκε το 963. Tο 1447 με απόφαση του Oικουμενικού Πατριαρχείου υπήχθη στην Iερά Mονή Mεγίστης Λαύρας του Aγίου Όρους.Στη μικρή πλατεία Μπρουκ υπάρχει ορειχάλκινο άγαλμα γυμνού νεανία αφιερωμένο στη μνήμη του Άγγλου φιλέλληνα ποιητή Pούπερτ Mπρουκ. Tο γλυπτό είναι έργο του M. Tόμπρου και λέγεται ότι για μοντέλο είχε έναν νεαρό, ανερχόμενο τότε, χορευτή, που τον έλεγαν Aλέξανδρο Iόλα.

X

    Συμπληρώστε όλα τα πεδία με


    Επιλογές Δωματίων