23-25/3/2019 ΛΑΚΩΝΙΚΗ & ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΜΑΝΗ

110

Διάρκεια: 3ήμερη

Τιμή συμμετοχής: 110 €
Επιβάρυνση μονόκλινου: 40 €
Περιλαμβάνονται:
• Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν
• Ξενοδοχείο με πρωινό μπουφέ
• Περιηγήσεις – ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
• Αρχηγός του γραφείου μας
• Ασφάλεια ταξιδίου

Αναχωρήσεις23/03/2019

Φόρμα Συμμετοχής

Πρόγραμμα[+] Άνοιγμα Όλων

1η μέρα Αθήνα - Γύθειο

Αναχώρηση για Πελοπόννησο, στάση καθοδόν. Παίρνουμε τον δρόμο προς την Σκάλα Λακωνίας, βορειοανατολικά του Γυθείου και συναντάμε πρώτα την απλωτή οργανωμένη παραλία της Σελινίτσας. Αμέσως μετά ξεπροβάλλει ο σκουριασμένος σκελετός του ναυαγισμένου πλοίου «Δημήτριος» που έχει προσαράξει στην αμμουδιά της Γλυφάδας από το Δεκέμβριο του 1981. Οι συνθήκες του ναυαγίου είναι ότι αυτό το πλοίο μετέφερε παράνομα τσιγάρα «τσιγαράδικο» και στην υποψία σύλληψης του πληρώματός του εγκαταλείφτηκε από αυτό, με αποτέλεσμα να αφεθεί στην τύχη του και μοιραία να οδηγηθεί ακυβέρνητο εκεί που βρίσκεται σήμερα, Στην Σελινίτσα θα έχουμε παραμονή για γεύμα. Αναχώρηση για το Γύθειο, τακτοποίηση στα δωμάτιά μας, το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για βόλτα και καφέ. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα Γύρος Μάνης

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το μεσόγειο οικιστικό σύμπλεγμα της Λάγιας, ένα από τα μεγαλύτερα μανιάτικα χωριά, κτισμένο σε περιοχή που κατοικείται από τα Ρωμαϊκά Χρόνια. Σε άριστη κατάσταση διασώζονται τα πυργόσπιτα του Γιαννόγγονα, του Μαυραδάκου και του Βουγιουκλάκη. Θα δούμε τους μεταβυζαντινούς ναούς του Αγίου Νικολάου, του Αϊ-Στρατηγού και της Αγίας Τριάδας. Από την Λάγια πηγαίνοντας νοτιότερα θα βρεθούμε σε ένα χαρακτηριστικό ύψωμα. Από εδώ θα θαυμάσουμε την μαγεία της Ακριταινάριας γης και τον πανέμορφο ορμίσκο του Πόρτο Κάγιο. Ο όρμος του Πόρτο Κάγιο πήρε το όνομά του από τους Ενετούς και στους χάρτες της εποχής αναφέρεται ως «Λιμάνι των Ορτυκιών», ονομασία καθόλου τυχαία, αφού εδώ αναζητούσαν πρόσκαιρο καταφύγιο αμέτρητα ορτύκια πριν συνεχίσουν το μεταναστευτικό τους ταξίδι προς την Αφρική. Οι θαλασσοσπηλιές που υπάρχουν κατά μήκος της χερσονήσου Ταίναρου πρόσφεραν καταφύγιο στα μανιάτικα πειρατικά την εποχή που ακόμα οι Έλληνες πειρατές διέπλεαν τις θάλασσες του Αιγαίου. Σήμερα το Πόρτο Κάγιο θεωρείται από τα πιο γραφικά λιμανάκια της Πελοποννήσου. Σε μια υπέροχη τοποθεσία, στην Μέσα Μάνη, συγκεκριμένα στο επιβλητικό ακρωτήρι του Κάβο Γκρόσσο, μας υποδέχεται ο Γερολιμένας. από ζωή το 19ο. Θα κάνουμε μια μικρή στάση. Αργότερα φτάνουμε στον Κότρωνα, το οικονομικό σήμερα κέντρο της περιοχής. Βρίσκεται στη θέση όπου ανιχνεύονται υπολείμματα αρχαίας πόλης, η οποία ιδρύθηκε σύμφωνα με τον αρχαίο Παυσανία από τον Αθηναίο Τεύθραντα και καταστράφηκε από μεγάλο σεισμό. Στάση για καφέ και βόλτα. Αργότερα φτάνουμε στο Γύθειο, διανυκτέρευση.

 

3η μέρα Γύθειο - Σκούταρη - Αθήνα

Μετά το πρωινό και μια βόλτα στο Γύθειο, αναχωρούμε για το γραφικό Σκουτάρι, διαθέτει αμμουδερές παραλίες με κρυστάλλινα νερά. Βρίσκεται στη δυτική ακτογραμμή του Λακωνικού κόλπου, ανάμεσα στο Γύθειο και τον Κότρωνα. Όμορφο χωριό με παραθεριστική κίνηση, πυργόσπιτα και παλαιές εκκλησίες. Υπέροχη θέα στο Σκουτάρι και τον όρμο Σκουταρίου προσφέρει η μονή του Αγίου Γεωργίου, χτισμένη σε πλαγιά, στο καθολικό της μονής σώζονται παλαιές τοιχογραφίες. Παραμονή για γεύμα. Επιστροφή αργότερα στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

Πληροφορίες[+] Άνοιγμα Όλων


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/patakistravel.gr/public_html/wp-content/themes/storefront-child/woocommerce/content-single-product.php on line 430

X

    Συμπληρώστε όλα τα πεδία με


    Επιλογές Δωματίων