24-26/10/2020 ΒΟΛΟΣ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΞΕΝΙΑ -ΠΗΛΙΟ- ΤΡΕΝΑΚΙ ΠΗΛΙΟΥ

120

Διάρκεια: 3ήμερη

Τιμή συμμετοχής:120€

Επιβάρυνση μονοκλίνου: 40€ 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:


 • Μεταφορές και περιηγήσεις με βάση το πρόγραμμα

 • Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο "ΠΑΡΚ" με πρωινό

 • Αρχηγός – συνοδός


 

Δεν περιλαμβάνεται:

 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

 • Ο φόρος διανυκτέρευσης ανά δωμάτιο ανά ημέρα

 • Ο,τιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό

 • Το τρενάκι για τις Μηλιές (10€)

Αναχωρήσεις24/10/2020

Φόρμα Συμμετοχής

Πρόγραμμα[+] Άνοιγμα Όλων

1η μέρα ΜΗΛΙΕΣ - ΤΡΕΝΑΚΙ ΠΗΛΙΟΥ - ΑΝΩ ΛΕΧΩΝΙΑ

Αναχώρηση στις 8.00 με προορισμό τις Μηλιές Παραδοσιακοί ξενώνες, ταβέρνες, η εκκλησία των Ταξιαρχών που χτίστηκε πριν το 1741, το λαογραφικό μουσείο και η βιβλιοθήκη, μία από τις παλαιότερες στην Ελλάδα, περιμένουν τους επισκέπτες. Στις 15:00 θα ξεκινήσουμε  για να ζήσουμε μία εμπειρία μοναδική, τη βόλτα με τον «Μουτζούρη», το περίφημο τρενάκι του Πηλίου. Μια από τις πιο στενές σιδηροδρομικές γραμμές στον κόσμο (60 εκατοστά) φιλοξενεί τα 4 βαγόνια του «Μουτζούρη», όπως λεγόταν για να δηλώσει την ατμοκίνηση και τον καπνό που άφηνε στο πέρασμά του. Από τις Μηλιές μέχρι τα Άνω Λεχώνια  η διαδρομή είναι ορεινή, διασχίζοντας τις κατάφυτες πλαγιές, με την πυκνή βλάστηση από πλατάνια και πουρνάρια. Η μοναδική στάση του τραίνου γίνεται για μόλις 15 λεπτά στην Άνω Γατζέα, για να συνεχίσει “ξεφυσώντας” και λικνίζοντας τα βαγόνια του για μια διαδρομή συνολικού μήκους 15 χιλιομέτρων και χρόνου περίπου 90 λεπτών. Η διαδρομή γεμίζει με εικόνες πλούσιας φύσης και αρχιτεκτονικής με παλαιές, αλλά περίτεχνες κατασκευές λαξευτής μαρμαρόπετρας και γκρίζου ασβεστόλιθου που διαμόρφωσαν τις αντιστηρίξεις, τα τοξωτά γεφύρια, τις καμάρες και τα στόμια των σηράγγων. Ξεχωριστό δείγμα, η λίθινη πεντάτοξη γέφυρα Καλόρεμα, στην περιοχή του Μαλακίου. Έξω από τις Μηλιές, το τοπίο αποκτά έχει μια άγρια ομορφιά, ιδιαίτερα στο πέρασμα της μεγάλης μεταλλικής γέφυρας του Ταξιάρχη ή Ντε Κίρικο, από το όνομα του σχεδιαστή και πατέρα του μεγάλου ζωγράφου. Στο σημείο αυτό, το τραίνο θα κυλήσει σε καμπύλη γραμμή, ενώ η γέφυρα στην οποία βρίσκεται είναι ευθεία. Άφιξη στα Άνω Λεχώνια περίπου 16:30 και  μετάβαση στον Βόλο, μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ελεύθερος χρόνος για γνωριμία με την πόλη. Σας συνιστούμε να δοκιμάσετε τα μεζεδάκια στα περίφημα τσιπουράδικα του Βόλου. Διανυκτέρευση.

2η μέρα ΑΝΑΚΑΣΙΑ (ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ) - ΠΟΡΤΑΡΙΑ - ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ - ΧΑΝΙΑ - ΖΑΓΟΡΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για επίσκεψη των χωριών του δυτικού Πηλίου. Θα δούμε με την σειρά τον Άνω Βόλο, την Ανακασιά όπου θα επισκεφθούμε το μουσείο του Θεόφιλου, την γραφική Πορταριά και θα καταλήξουμε στο μπαλκόνι του Παγασητικού, την μοναδικής αρχιτεκτονικής και φυσικού κάλους Μακρινίτσα. Συνεχίζουμε για Χάνια όπου θα παραμείνουμε για γεύμα και το απόγευμα για την Ζαγορά το μεγαλύτερο χωριό του Πηλίου. Επιστροφή στον Βόλο και το βράδυ προτείνουμε μιά βόλτα στα ξακουστά τσιπουράδικα. Διανυκτέρευση. 

3η μέρα ΒΟΛΟΣ - ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ - ΜΟΝΗ ΞΕΝΙΑΣ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Αναχώρηση περίπου 11:00 για Νέα Αγχίαλο, Ιερά Μονή Κάτω Ξενιάς, όπου φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Κισσιωτίσσης). Παραμονή για προσκύνημα. Μεσημεριανό γεύμα κοντα στην περιοχή και επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση. 

Πληροφορίες[+] Άνοιγμα Όλων


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/patakistravel.gr/public_html/wp-content/themes/storefront-child/woocommerce/content-single-product.php on line 430

X

  Συμπληρώστε όλα τα πεδία με


  Επιλογές Δωματίων