26-28/5/2018 ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΙΝΔΟΣ – ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ – ΣΑΜΑΡΙΝΑ – ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΗΛΙΑΣ

120

Διάρκεια: 3ήμερη

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο σε δίκλινο: 120€

Επιβάρυνση μονόκλινου: 30€

 

Περιλαμβάνονται:


  • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν

  • 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο Don Constantino στο Πολυνέρι

  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις βάσει προγράμματος

  • Αρχηγός του γραφείου μας

  • Ασφάλεια ταξιδίου


 Δεν περιλαμβάνονται:

  • Τα τζιπ για την Βάλια Κάλντα, τις εισόδους στα μουσεία και ότι προαιρετικό

Αναχωρήσεις26-28/5/2018

Φόρμα Συμμετοχής

Πρόγραμμα[+] Άνοιγμα Όλων

1η μέρα

Αναχώρηση νωρίς το πρωί και με ενδιάμεση στάση φτάνουμε στην Καλαμπάκα. Παραμονή για γεύμα υπό την σκιά των Μετεώρων. Συνεχίζουμε με μικρή στάση στο Βενέτικο ποταμό, που είναι παραπόταμος του Αλιάκμονα για τα Γρεβενά και την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Πίνδου. Μαγευτικά τοπία, υπέροχες και ανεξερεύνητες διαδρομές, είναι το θέαμα που θα απολαύσουμε. Φτάνουμε στην ιστορική Σαμαρίνα. Είναι το μεγαλύτερο βλαχοχώρι σε υψόμετρο 1.450 μ. στις πλαγιές του Σμόλικα. Σημαντικό μνημείο στο χωριό είναι ο ναός της Παναγίας, για τους κατοίκους ονομάζεται Μεγάλη Παναγιά. Έχει κοινό προαύλιο χώρο με το πέτρινο σχολείο του χωριού, που λειτουργούσε στο παρελθόν. Στην πλατεία του χωριού με τον μεγάλο πλάτανο θα έχουμε παραμονή. Τέλος μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το χωριό Περιβόλι, από όπου είναι η καταγωγή του Ρήγα Φεραίου, και θεωρείται από τα βλαχοχώρια της Πίνδου. Από εκεί θα επιβιβαστούμε στα τζιπ για εξόρμησή μας στην Βάλια Κάλντα (ζεστή κοιλάδα) δηλαδή μέσα στον εθνικό δρυμό της Πίνδου. Από τον οικοξεναγό μας θα ενημερωθούμε για την χλωρίδα και πανίδα του δρυμού, ιστορικά γεωγραφικά στοιχεία, ανάμεσα στα ρόμπολα, στα πυξάρια, και στα άλλα είδη της σπάνιας χλωρίδας. Στο τέλος της περιήγησης, δίπλα στα τρεχούμενα νερά του Αρκουδορέματος, θα μας περιμένει ένα ελαφρύ πικ νικ, (μέσα στο δάσος) με την φροντίδα των συνεργατών μας. Στην συνέχεια επιβιβαζόμαστε στα τζιπ, για το χωριό Σπήλαιο, για καφέ και γνωριμία με το χωριό, που έχει χαρακτηρισθεί περιοχή ιδιαίτερου κάλλους, και είναι μια πραγματική αετοφωλιά στις πλαγιές του Όρλιακα και προσκύνημα στην Παναγία Σπηλαιώτισσα. Συνεχίζουμε για τα δύο όμορφα γεφύρια της περιοχής. Την Πορτίτσα, ένα πραγματικά υπέροχο γεφύρι. Το άλλο γεφύρι του Αζίζ Αγά, βρίσκεται στο χωριό Τρίκωμο, και ενώνει τις όχθες του Βενέτικου ποταμού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα

Μετά το πρωινό και αφήνοντας την ιστορική Πίνδο, κατευθυνόμαστε προς Γρεβενά. Στην βόρεια πλευρά της πόλης, βρίσκεται το χωριό Μηλιά όπου θα επισκεφθούμε το Παλαιοντολογικό Μουσείο, εκεί φιλοξενούνται εκτός των άλλων και οι μεγαλύτεροι χαυλιόδοντες στον κόσμο, μήκους 5.02 μέτρων και ηλικίας τριών εκατομμυρίων χρόνων. Η ανασκαφή των απολιθωμάτων έγινε από επιστημονική ομάδα, παρόχθια του Αλιάκμονα. Σύντομη στάση στην πόλη των Γρεβενών, για καφέ και ψώνια αφού διαθέτει υπέροχα γαλακτοκομικά προϊόντα. Επιστρέφουμε μέσω Καλαμπάκας με ενδιάμεσες στάσεις για γεύμα και καφέ. Αργά το απόγευμα άφιξη στην Αθήνα.

Πληροφορίες[+] Άνοιγμα Όλων


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/patakistravel.gr/public_html/wp-content/themes/storefront-child/woocommerce/content-single-product.php on line 430

X

    Συμπληρώστε όλα τα πεδία με


    Επιλογές Δωματίων