28-31/10/2021 ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ-ΜΠΟΥΧΑΡΙΑ (η Καππαδοκία της Ελλάδας) ΒΕΛΒΕΝΤΟΣ-ΛΙΜΝΗ ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ–ΚΟΖΑΝΗ-ΣΙΑΤΙΣΤΑ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

170 155

Διάρκεια: 4ήμερη

Τιμή συμμετοχής: 170 €

Έγκαιρη κράτηση μέχρι 15/10: 155 €

Διαφορά μονόκλινου δωματίου: 45 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 


  • Διαδρομές βάσει προγράμματος με πολυτελές πούλμαν

  • 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε μπουφέ στο ξενοδοχείο KASTORIA 3*

  • Συνοδός/ξεναγός εκδρομής

  • Ασφάλεια ταξιδιού αστικής ευθύνης


 

Αναχωρήσεις28/10/2021

Φόρμα Συμμετοχής

Πρόγραμμα[+] Άνοιγμα Όλων

1η μέρα ΑΘΗΝΑ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Αναχώρηση 8:00 π.μ. για Λαμία όπου στάση για καφέ. Στη συνέχεια από Δομοκό – Καρδίτσα – Τρίκαλα, άφιξη στην Καλαμπάκα. Στάση για γεύμα. Η διαδρομή μας συνεχίζεται μέσω Γρεβενών για να καταλήξουμε το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην Καστοριά. Μετά την τακτοποίηση μας στο ξενοδοχείο ελεύθερος χρόνος για πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η μέρα ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΠΡΕΣΠΕΣ - ΦΛΩΡΙΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την  γραφική περιοχή των Πρεσπών, όπου θα επισκεφθούμε στον Άγιο Γερμανό το κέντρο ενημέρωσης του βιότοπου, συνεχίζουμε για το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου στη μικρή Πρέσπα, που συνδέεται με γέφυρα,  ενώ θα γνωρίσουμε το ακριτικό χωριό Ψαράδες στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας, όπου θα έχουμε την δυνατότητα με βάρκες να πάμε στο τριεθνές Ελλάδας, Αλβανίας, Σκοπίων και να γευματίσουμε.Το απόγευμα μετάβαση στην ΦΛΩΡΙΝΑ την πόλη που προσφέρει στον επισκέπτη ένα ιδιαίτερο σκηνικό, την πόλη που ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος χρησιμοποίησε για να γυρίσει 7 από τις ταινίες του. Παραμονή για καφέ στον κεντρικό πεζόδρομο ή μιά βόλτα δίπλα στον ποταμό Σακουλέβα  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην πόλη των Γουναράδων, την όμορφη Καστοριά. Διανυκτέρευση.

3η μέρα ΜΠΟΥΧΑΡΙΑ - ΒΕΛΒΕΝΔΟΣ - ΛΙΜΝΗ ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ - ΚΟΖΑΝΗ -ΣΙΑΤΙΣΤΑ

Πρωινό και αναχώρηση για τον Μικροβάλτο Κοζάνης όπου βρίσκεται το γεωλογικό πάρκο, τα Μπουχάρια. Το όνομα στην τοπική διάλεκτο σημαίνει καμινάδες λόγω του σχήματος, υπάρχουν και τα νοχτάρια που έχουν σχηματιστεί κάτω από τις ίδιες γεωλογικές συνθήκες, αλλά δεν έχουν το καπέλο. Στην κυριολεξία θα δούμε μία μικρογραφία της Καππαδοκίας. Για να επισκεφθούμε την κοιλάδα θα διανύσουμε περπατώντας μια διαμορφωμένη διαδρομή περίπου 1,5 χλμ. Μετά την επίσκεψη, μετάβαση στο παραδοσιακό κεφαλοχώρι Βελβενδό με τα παλιά αρχοντικά όπου θα παραμείνουμε για γεύμα. Στην συνέχεια  επιστρέφουμε προς Κοζάνη μέσω της υψηλής γέφυρας της λίμνης Πολυφύτου που έχει σχηματιστεί από τον ποταμό Αλιάκμονα, παραμονή για επίσκεψη της πόλης. Το απόγευμα επιστρέφοντας στην Καστοριά θα επισκεφθούμε την Σιάτιστα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η μέρα ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΡΙΚΑΛΑ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και μετάβαση στη Μονή Παναγίας Μαυριώτισσας, που βρίσκεται σε απόσταση 3 χλμ. από την Καστοριά στη βόρεια πλευρά της χερσονήσου, ενώ αμέσως μετά θα επισκεφθούμε το Λιμναίο Οικισμό στο Δισπηλιό . Η διαδρομή μας συνεχίζεται για τις Μηλιές όπου το μουσείο φυσικής ιστορίας. Το 2007 ανακαλύφθηκαν μέσα στο αμμορυχείο της Μηλιάς δύο χαυλιόδοντες μεγαλύτεροι αυτών της θέσης Μηλιά1, με μήκος 5,02 μέτρων. Μαζί βρέθηκαν η κάτω γνάθος και πολλά οστά του σκελετού ενός γίγαντα 25 ετών, με ύψος περί τα 3,5 μέτρα και βάρος μεγαλύτερο από 8 τόνους, πλειοκαινικής ηλικίας (3.000.000 ετών περίπου), που η τόσο πλήρης παρουσία του γίνεται γνωστή στην Ελλάδα για πρώτη φορά. Στη συνέχεια επιστροφή μέσω   Καλαμπάκας, Τρικάλων όπου θα παραμείνουμε για γεύμα στην όμορφη Θεσσαλική πόλη που διασχίζει Ληθαίος ποταμός. Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση για καφέ.

 

Πληροφορίες[+] Άνοιγμα Όλων


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/patakistravel.gr/public_html/wp-content/themes/storefront-child/woocommerce/content-single-product.php on line 430

X

    Συμπληρώστε όλα τα πεδία με


    Επιλογές Δωματίων