28/4-3/5/18 ΕΞΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

330

Διάρκεια: 6ήμερη

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο: 330 €   

Διαφορά σε μονόκλινο δωμάτιο: 100 €

Περιλαμβάνονται:


 • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν

 • Ξενοδοχεία Α’ κατηγορίας με πρωινό μπουφέ

 • Ημιδιατροφή στα ξενοδοχεία (5 πρωινά + 5 δείπνα)

 • Περιηγήσεις - ξεναγήσεις βάσει προγράμματος

 • Έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας

 • Ασφάλεια ταξιδίου


 Δεν περιλαμβάνονται:

 • Είσοδοι στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους

 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ Ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

Αναχωρήσεις28/4-3/5/18

Φόρμα Συμμετοχής

Πρόγραμμα[+] Άνοιγμα Όλων

1η ημέρα Αθήνα - Σόφια

Αναχώρηση νωρίς το πρωί  από Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ,  συνεχίζουμε για Πλαταμώνα (γεύμα προαιρετικά), προσπερνάμε τη συμπρωτεύουσα  για να φθάσουμε το απόγευμα στο συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο των διαβατηρίων, συνεχίζουμε πλέον σε Βουλγαρικό έδαφος για να καταλήξουμε το βράδυ στο ξενοδοχείο μας στη Σόφια. Τακτοποίηση στα δωμάτια, διανυκτέρευση.

2η μέρα Σόφια - Βέλικο Τάρνοβο - Βουκουρέστι

Πρωινό και  περιήγηση της πόλης. Μεταξύ άλλων θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Alexander Nevski, την Βυζαντινή εκκλησία  της Αγίας Ειρήνης, το ναό του Αγίου Νικολάου, το Κοινοβούλιο, την Όπερα, το Αρχαιολογικό Μουσείο. Στη συνέχεια αναχώρηση για την πρώτη πρωτεύουσα της Βουλγαρίας το Βέλικο Τάρνοβο, με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική της πάνω στον Γιάντρα ποταμό, με τα πλακόστρωτα δρομάκια της κλπ. Σχετική παραμονή και αναχωρούμε για Ρουμανία, άφιξη στο  Ρούσε για τελωνειακό έλεγχο. Φυσικό σύνορο των δύο κρατών ο ποταμός Δούναβης που θα τον απολαύσουμε περνώντας την μοναδική γέφυρα που ενώνει τα δύο κράτη, γέφυρα φιλίας, προς το Ρουμάνικο σύνορο Τζιούρτζου. Άφιξη στο Βουκουρέστι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και βόλτα το βράδυ στους κοντινούς στο ξενοδοχείο μας πεζόδρομους της παλιάς πόλης που δεν κοιμάται…

3η μέρα Βουκουρέστι - Πέλες - Καρπάθια - Φρούριο Μπραν - Μπρασόβ

Μετά  το πρωινό Θα περάσουμε από το  Πλοέστι, για να καταλήξουμε στο «Μαργαριτάρι των Καρπαθίων» την Σινάια. Χτισμένη μέσα σε  ένα τεράστιο φυσικό πάρκο, η πόλη ήταν παλαιότερα γνωστή ως καλοκαιρινό θέρετρο της υψηλής κοινωνίας, επίσκεψη στο παλάτι Πέλες, τη θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου  και το ορθόδοξο μοναστήρι του Κατακουζηνού. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το φημισμένο  φρούριο Μπραν (Πύργος του Δράκουλα). Πολλοί θρύλοι είναι συνδεδεμένοι με το Bran  Castle: λέγεται ότι το κάστρο ανήκε στο κόμη δράκουλα, αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις για αυτό. Ο κόμης δράκουλας έζησε εκεί μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα ως επισκέπτης. Τον 18ο αιώνα το κάστρο ήταν το σπίτι των Αυστριακών συνοριοφυλάκων. Το 1920 το συμβούλιο της πόλης Brasov δώρισε το BranCastle  στη Βασίλισσα Μαρία της μεγάλης Ρουμανίας, η οποία έζησε με τη βασιλική οικογένεια έως το 1947. Από το 1947 το κάστρο λειτουργεί ως μουσείο. Αμέσως  μετά θα γνωρίσουμε τη  μεσαιωνική πόλη Μπρασόβ του 18ου αιώνα, που θεωρείται ότι είναι η πιο όμορφη πόλη της σημερινής Ρουμανίας. Θα θαυμάσουμε την Μαύρη Εκκλησία τη μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία της Ρουμανίας, το Δημαρχείο με τον Πύργο του ρολογιού, την υπέροχη πλατεία και βέβαια θα απολαύσουμε μπύρα τοπική στους γραφικούς πεζόδρομους της πόλης.  Συνεχίζουμε για Βουκουρέστι όπου άφιξη το βράδυ.  Δείπνο. Διανυκτέρευση. 

4η μέρα Βουκουρέστι

Μετά το πρωινό ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης. Το Βουκουρέστι, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Dimbovita, θεωρείται σαν μια από τις πιο ωραίες πόλεις της Ευρώπης. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι οι μεγάλες λεωφόροι, οι τεράστιες πλατείες και τα επιβλητικά δημόσια κτίρια, τα πάρκα, τα ιστορικά και καλλιτεχνικά μνημεία, τα παλιά σπίτια. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στη σημερινή μας ξενάγηση θα δούμε το Μουσείο του Χωριού, στο πάρκο Χεραστράου. Είναι μια εξαιρετική σύνθεση της αγροτικής αρχιτεκτονικής και των μορφών της λαϊκής τέχνης της Poυμαvίας. Το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, την αψίδα του θριάμβου, το Πατριαρχείο κ.α. αξιοθέατα που εντυπωσιάζoυν. Στη συνέχεια χρόνος ελεύθερος για προσωπικές επιλογές. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα Βουκουρέστι - Σαντάνσκι

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Σαντάνσκι. Διέλευση συνόρων και με τις απαραίτητες στάσεις για γεύμα και καφέ, θα φθάσουμε το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Απόγευμα ελεύθερο για συμφέρουσες αγορές στα καταστήματα της πόλης. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα Σαντάνσκι - Αθήνα

Πρωινό και ξεκινάμε τη  σύντομη  γνωριμία  με την  όμορφη λουτρόπολη . Η πόλη είναι κτισμένη ανάμεσα σε δύο ποταμούς τον Μπάνσκα και Μπριστιτζα, και έχει πάρει το όνομά της από τον Βούλγαρο επαναστάτη Γιαν Σαντάνσκι. Παρατηρήστε το δέντρο στην κεντρική πλατεία 500 ετών δίπλα σε ένα αρχαίο μαρμάρινο σιντριβάνι. Αναχώρηση για Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ,  άφιξη  το  βράδυ.

Πληροφορίες[+] Άνοιγμα Όλων


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/patakistravel.gr/public_html/wp-content/themes/storefront-child/woocommerce/content-single-product.php on line 430

X

  Συμπληρώστε όλα τα πεδία με


  Επιλογές Δωματίων