10-17/5/19 ΙΟΡΔΑΝΙΑ-ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ 8ημερη αεροπορική εκδρομή

895

Διάρκεια: 8ήμερη

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 895 €
ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 220 €

ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :
Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν προς-από Ελ. Βενιζέλος (αεροδρόμιο)
Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ με Alitalia
Φόροι αεροδρομίων
Μία αποσκευή 23 kg και μία χειραποσκευή
1 Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* στο Αμμάν (Ιορδανία) HOTEL HARIR PALACE 4* ή παρόμοιο
1 Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* στην Πέτρα (Ιορδανία) HOTEL GRAND VIEW PETRA 4* ή παρόμοιο
5 Διανυκτερεύσεις Σε ξενοδοχείο 4* στην Βηθλεέμ (HOTEL BETHLEHEM 4*)
Καθημερινά πρωινό στα ξενοδοχεία σε μπουφέ
Καθημερινά ημιδιατροφή στα ξενοδοχεία (7 δείπνα)
Όλες οι μεταφορές - εκδρομές με πούλμαν όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Η άνοδος με ταξί στο Όρος Θαβώρ
Έμπειρος ξεναγός – συνοδός του γραφείου
Ξεναγοί στην Ιορδανία.
Φιλοδωρήματα
Φ.Π.Α

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :
Οι είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
Η μετάβαση στην Ι. Μονή του Αγίου Σάββα (άβατος για τις γυναίκες) κόστος 10 €/άτομο
Η άνοδος με ταξί στο Σαραντάριο Όρος
Ποτά κατά την διάρκεια των δείπνων
Ατομικά έξοδα
Ό,τι προαιρετικό ή προτεινόμενο

17/05/2019

Αναχωρήσεις10/05/2019

Φόρμα Συμμετοχής

Πρόγραμμα[+] Άνοιγμα Όλων

1η μέρα ΑΘΗΝΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΑΜΜΑΝ

Συγκέντρωση πολύ πρωί στον επιθυμητό τόπο, τακτοποίηση των αποσκευών μας στο πούλμαν και αναχώρηση για το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Τυπικές τελωνειακές διατυπώσεις, επιβίβαση στο αεροσκάφος και πτήση για Τελ Αβίβ (06:20). Άφιξη στο Τελ Αβίβ (08:15), επιβίβαση σε τοπικό πούλμαν και άμεση αναχώρηση για την Ιορδανία. Κατά την διαδρομή μας θα επισκεφθούμε το Όρος Νεβώ που απέχει 2 χιλιόμετρα περίπου νότια της Μωάβ, και το ύψος του ανέρχεται στα 800 μέτρα. Από τη κορυφή του, Φασγά, ο Κύριος έδειξε στο Μωϋσή τη Γη της Επαγγελίας. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας για το Αμμάν, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η μέρα ΑΜΜΑΝ - ΠΕΤΡΑ

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, ξεκινούμε να γνωρίσουμε την πόλη του Αμμάν. Θα επισκεφθούμε την Μαδηβά, η οποία ευρίσκεται εντός των εύφορων πεδιάδων της κεντρικής Ιορδανίας με πολλούς Ορθόδοξους ναούς του 5ου και 6ου αιώνα πλείστης ομορφιάς με αγιογραφίες και διακοσμητικές παραστάσεις, με αρμονικά σχέδια και πολυάριθμους ψηφίδας διαφόρων χρωμάτων. Εις το δάπεδο της Ελληνορθόδοξου εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου υπάρχει ο περίφημος χάρτης της Αγίας Γής με ελληνικά γράμματα. Στην συνέχεια αναχωρούμε για την Πέτρα της Ιορδανίας. Τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα ΙΟΡΔΑΝΙΑ - ΙΣΡΑΗΛ (ΠΕΤΡΑ - ΒΗΘΛΕΕΜ)

Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, επιβίβαση στο πούλμαν και ξεκινούμε για να γνωρίσουμε την Πέτρα της Ιορδανίας. Εδώ μέσα στην έρημο της Ιορδανίας, μέσα σε ένα φαράγγι θα συναντήσουμε μία πόλη που είναι λαξευμένη στους βράχους, ένα θέαμα που θα μας αφήσει άφωνους αφού περπατώντας μέσα στο φαράγγι, δεξιά και αριστερά θα θαυμάζουμε τεράστιους βράχους σε 18 αποχρώσεις του ροζ χρώματος. Εδώ, προφυλαγμένη από αντίξοες καιρικές συνθήκες της ερήμου, οι Ναβαταίοι σμίλεψαν στα βράχια που φτάνουν ακόμη και τα 100 μέτρα, την πόλη τους. Η αρχαία πόλη της Πέτρας στην Ιορδανία, είναι εθνικός θησαυρός και το πιο διάσημο τουριστικό αξιοθέατο της χώρας. Η <<ροδοκόκκινη πόλη>>, η Πέτρα, είναι ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου και έχει κηρυχθεί από την UNESCO ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Η εκδρομή μας συνεχίζεται με προορισμό την Ιεριχώ, όπου και τα σύνορα Ιορδανίας – Ισραήλ, τυπικός τελωνειακός έλεγχος και περνούμε στα εδάφη του Ισραήλ. Η πρώτη μας επίσκεψη εδώ θα είναι η Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, γνωριμία και ξενάγηση στους χώρους της Ιεράς Μονής και στην συνέχεια θα καταλήξουμε στη Βηθλεέμ όπου το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Αμέσως μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, όπου θα επισκεφθούμε το Ναό Της Αναστάσεως Του Κυρίου, όπου θα κλίνουμε γόνυ ενώπιον του Παναγίου Τάφου του Κυρίου και του Φρικτού Γολγοθά και θα ξεναγηθούμε λεπτομερώς στα εντός του Πανίερου Ναού της Αναστάσεως παρεκκλήσια και προσκυνήματα. Η ημέρα μας συνεχίζεται με την επίσκεψή μας στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου θα συναντηθούμε και θα πάρουμε την ευλογία του Μακαριώτατου Πατρός και Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ Θεόφιλου του Γ΄. Στη συνέχεια θα οδοιπορήσουμε στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, όπου θα δούμε την Οδό του Μαρτυρίου, θα επισκεφθούμε το Πραιτώριο (Φυλακαί του Κυρίου), τον Οίκο Ιωακείμ και Άννης (τόπος Γεννήσεως της Θεοτόκου) και θα καταλήξουμε στη Γεσθημανή (Τάφος της Παναγίας, τόπος του Μαρτυρίου του Αγίου Στεφάνου και τόπος της προσευχής και αγωνίας του Κυρίου). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα ΟΡΟΣ ΘΑΒΩΡ - ΝΑΖΑΡΕΤ - ΚΑΝΑ - ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ - ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, ξεκινούμε. Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην Γαλιλαία, όπου θα ξεκινήσουμε με την επίσκεψή μας στο Όρος Θαβώρ, που έγινε η Θεία Μεταμόρφωση του Κυρίου και ‘’έλαμψε το πρόσωπον αυτού ως ήλιος, τα δε ιμάτια αυτού εγένετο λευκά ως το φώς’’, τη Ναζαρέτ, η οποία πρώτη ήκουσε το μήνυμα της Σωτηρίας με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της μετατροπής του ύδατος εις οίνον, την Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων Καπερναούμ, στην οποία πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου, τη λίμνη της Τιβεριάδας και τέλος την Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων στην πόλη της Τιβεριάδας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η μέρα ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ - ΙΕΡΙΧΩ

Αμέσως μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, αναχωρούμε. Θα ξεκινήσουμε με την επίσκεψη μας στην Ι. Μονή Τιμίου Προδρόμου στην Ορεινή, γενέτειρα του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου. Επόμενη επίσκεψη στην Ι. Μονή του Τιμίου Σταυρού, όπου ο Λωτ  εφύτευσε το τρισύνθετον δένδρον του Τιμίου Σταυρού. Συνεχίζουμε τα Ιερά μας προσκυνήματα με το Όρος των Ελαιών (τόπος της Θείας Αναλήψεως του Κυρίου). Αναχωρούμε για τον Ιερό ποταμό Ιορδάνη, στο σημείο που βαπτίσθηκε ο Κύριος μας, όπου θα γίνει αγιασμός και συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών. Την πόλη της Ιεριχούς θα επισκεφθούμε στη συνέχεια, όπου βρίσκεται η Ι. Μονή του Προφήτου Ελισσαίου και η γέρικη συκομορέα του Ζακχαίου. Η σημερινή μας μέρα θα κλείσει με την επίσκεψη μας στο Σαραντάριο Όρος, που είναι ο τόπος της προσευχής και των πειρασμών του Κυρίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα ΧΟΖΕΒΑ - ΒΗΘΑΝΙΑ - Ι. ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ - ΒΗΘΛΕΕΜ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Τη σημερινή μας ημέρα θα την αφιερώσουμε για να επισκεφθούμε τη Βηθανία (Τάφος του Λαζάρου και Ι. Μονή Λαζάρου, Μάρθας και Μαρίας), την Ι. Μονή Χοζεβά, όπου βρίσκεται το σπήλαιον στο οποίο ο προφήτης Ηλίας παρέμεινε επί 3,5 χρόνια τρεφόμενος υπό του κόρακος και όπου ο Θεοπάτωρ Ιωακείμ προσηύχετο δια να λάβει παρά του Κυρίου τέκνον. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου ευρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων. Η επόμενη για σήμερα επίσκεψή μας είναι στην Ι. Μονή του Αγίου Σάββα (προαιρετικά 10 €-άβατος για τις γυναίκες) στα βάθη της ερήμου της Ιουδαίας. Συνεχίζουμε με τον Οίκο των Ποιμένων. Η ημέρα μας θα κλείσει επισκεπτόμενοι τον Ιερό Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, όπου θα κλίνουμε γόνυ ενώπιον του Ιερού Σπηλαίου της Θείας Γεννήσεως και θα ξεναγηθούμε στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και στο Σπήλαιο των Σφαγιασθέντων Νηπίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η μέρα ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - Ι. ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΣΤΗ ΛΥΔΔΑ) - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση των αποσκευών μας στο πούλμαν και αναχωρούμε για να μεταβούμε στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για προσωπικές επισκέψεις και τις τελευταίες αγορές αναμνηστικών. Το μεσημέρι θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν για να μεταφερθούμε στη Λύδδα, όπου θα επισκεφθούμε και θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Στην συνέχεια μεταφορά στο Αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, τελωνειακός έλεγχος και τυπικές διατυπώσεις, επιβίβαση στο αεροσκάφος και πτήση για Ελλάδα με άφιξη στο Ελ. Βενιζέλος στις 22:05 η ώρα. 

Πληροφορίες[+] Άνοιγμα Όλων


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/patakistravel.gr/public_html/wp-content/themes/storefront-child/woocommerce/content-single-product.php on line 430

X

    Συμπληρώστε όλα τα πεδία με


    Επιλογές Δωματίων