8ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ Ο ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ

545 510

Διάρκεια: 8ήμερη

Η Δαλματία (Κροατικά : Dalmacija) είναι ιστορική περιοχή της ανατολικής Αδριατικής. Σήμερα είναι μία από τις τέσσερις ιστορικές περιοχές της Κροατίας, μαζί με την κυρίως Κροατία, τη Σλαβονία και την Ίστρια.


Η Δαλματία είναι μια στενή παραλιακή περιοχή, που εκτείνεται από το νησί Ραμπ στο βορρά μέχρι τον Κόλπο του Κότορ στο νότο. Η ενδοχώρα (Δαλματική Ζαγόρα) ποικίλλει σε πλάτος από πενήντα χιλιόμετρα στα βόρεια μέχρι λίγα μόνο χιλιόμετρα στα νότια. Καλύπτεται κυρίως από τις απόκρημνες Δειναρικές Άλπεις. Πολλά νησιά είναι παράλληλα με την ακτή, με μεγαλύτερα τα Μπρατς, Χβαρ και Κόρτσουλα. Μεγαλύτερες πόλεις είναι οι Σπλιτ, Ζαντάρ, Ντουμπρόβνικ και Σίμπενικ.


Το όνομα της περιοχής προέρχεται από μια Ιλλυρική φυλή, τους Δαλματούς, που ζούσαν στην περιοχή κατά την κλασική αρχαιότητα. Αργότερα έγινε Ρωμαϊκή επαρχία, με αποτέλεσμα να προκύψει ένας Ρομανικός πολιτισμός μαζί με μια, εκλειπόυσα πλέον, Δαλματική γλώσσα, που αργότερα σε μεγάλο βαθμό αντικαταστάθηκε από τη συγγενή Βενετική. Με την άφιξη των Σλάβων στην περιοχή τον 8ο αιώνα, που κατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος της ενδοχώρας, Σλαβικά και Ρομανικά στοιχεία άρχισαν να αναμειγνύονται στη γλώσσα και στον πολιτισμό. Κατά το Μεσαίωνα οι πόλεις της συχνά κατακτήθηκαν ή δήλωσαν υποταγή στους βασιλιάδες της περιοχής. Η μακροβιότερη εξουσία ήταν εκείνη της Δημοκρατίας της Βενετίας, που έλεγχε το μεγαλύτερο μέρος της Δαλματίας μεταξύ 1420 και 1797, με την εξαίρεση της μικρής αλλά σταθερής Δημοκρατίας της Ραγούζας (1358–1808) στα νότια. Μεταξύ 1815 και 1918 ήταν επαρχία της Αυστριακής Αυτοκρατορίας, γνωστή ως Βασίλειο της Δαλματίας. Μετά την ήττα της Αυστροουγγαρίας στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμος\ η Δαλματία μοιράστηκε στο Βασίλειο Σέρβων, Κροατών και Σλοβένων, που έλεγχε το μεγαλύτερο μέρος της, και στο Βασίλειο της Ιταλίας, που κράτησε μερικά μικρότερα τμήματα, και μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο όλη την περιοχή έλεγχε η ΣΟΔ της Γιουγκοσλαβίας. Ολη η Δαλματία είναι σήμερα τμήμα της σύγχρονης Κροατίας. Η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, τα καθαρά νερά της Αδριατικής Θάλασσας και το ήπιο Μεσογειακό κλίμα καθιστούν την περιοχή δημοφιλή τουριστικό προορισμό.


 

Τιμή συμμετοχής: 545 € 

Έγκαιρη συμμετοχή (25 μέρες πριν) : 510 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν

 • 6 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* σε δίκλινα δωμάτια

 • Ημιδιατροφή (Πρωινό - βραδινό)

 • Έμπειρος συνοδός - ξεναγός του γραφείου

 • Ασφάλεια ταξιδιού αστικής ευθύνης

 • Εισιτήρια πλοίου ΑΝΚΟΝΑ - ΠΑΤΡΑ σε καμπίνες ΑΒ4


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα,

 • Δημοτικοί φόροι πόλεων, check point ( σύνολο 35 €) το άτομο

 • Κόστος για βαπορέτο Βενετίας 15 €

 • Ποτά, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό


 

 

 

Αναχωρήσεις06/09/2021

Φόρμα Συμμετοχής

Πρόγραμμα[+] Άνοιγμα Όλων

1η μέρα ΑΘΗΝΑ –ΔΥΡΡΑΧΙΟ

Συγκέντρωση των κ.κ. εκδρομέων , αναχώρηση για Τίρανα, με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Μετά τους σχετικούς ελέγχους περνάμε σε Αλβανικό έδαφος. Τέλος αργά το απόγευμα άφιξη και μικρή περιήγηση στην πόλη, για να δούμε την πλατεία Σκεντέρμπεη, τον Ορθόδοξο Μητροπολιτικό Ναό και το Αλβανικό κοινοβούλιο. Μετάβαση  στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα ∆ΥΡΡΑΧΙΟ – ΣΒΕΤΙ ΣΤΕΦΑΝ – ΜΠΟΥΝΤΒΑ – ΚΟΤΟΡ – ΝΕΟΥΜ  

Πρωινό και σήµερα θα κατευθυνθούµε προς τις εκπληκτικές ακτές του Μοντενέγκρο. Πρώτος σταθµός, η παραθαλάσσια µεσαιωνική πόλη Σβέτι Στεφάν, στάση για πανοραμική φωτογράφηση και στη συνέχεια πάμε στην Μπούντβα, την αρχαία ελληνική αποικία Βουδούα, που αναφέρεται και στις τραγωδίες του µεγάλου Έλληνα δραµατικού ποιητή Σοφοκλή. Σύντοµη περιήγηση και ελεύθερος χρόνος, για να απολαύσουµε το γραφικό τοπίο, κάνοντας βόλτες και αγορές. Στη συνέχεια, αναχώρηση για Κότορ (ελ. Ασκρήβιον), µνηµείο Παγκόσµιας Κληρονοµιάς της UNESCO. Η πόλη βρίσκεται στο βαθύτερο σηµείο του οµώνυµου κόλπου, ο οποίος θεωρείται το µεγαλύτερο, το νοτιότερο και οµορφότερο φιορδ της Αδριατικής αλλά και της Νότιας Ευρώπης. Η πόλη περιβάλλεται από βενετσιάνικο τείχος µήκους 4,5 χλµ., που ακολουθεί τη γραµµή της απότοµης πλαγιάς της οροσειράς του Αγίου Ιωάννη και φτάνει ως τη θάλασσα. Η βόλτα στα στενά, δαιδαλώδη δροµάκια του Κότορ θα µας φέρει ως τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τρύφωνα και στο επιβλητικό παλάτι του πρίγκιπα Πέτροβιτς, το οποίο χρησιµοποίησε και ο Ναπολέων Βοναπάρτης ως θερινή κατοικία. Αργά το απόγευµα άφιξη στο Νέουμ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. 

3η μέρα ΝΕΟΥΜ – ΝΤΟYΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΝΕΟΥΜ

Πρωινό και επίσκεψη γνωριµία – ξενάγηση µε τη µεσαιωνική πόλη του ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ, περπατώντας στο εσωτερικό του κάστρου. Χτυπήθηκε ανηλεώς από Σέρβους και Μαυροβούνιους το 1991, σήµερα όµως δεν αντιλαµβάνεσαι καν ότι αυτό το σύµπλεγµα από ρωµαϊκά, µεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, ηλικίας 1300 ετών, είχε υποστεί ζηµιές στο 68% των κτιρίων του. Το ιστορικό τµήµα του (προστατευόµενο από την Unesco) είναι µια οχυρωµένη πόλη µήκους δυόµισι χιλιοµέτρων. Κυριολεκτικά πετάς πάνω από την παλαιά πόλη, πανύψηλα πέτρινα κτίρια µε παράθυρα -πολεµίστρες και µικροσκοπικές «κρεµαστές» αυλές, εκκλησιές, παλάτια, κρήνες. Στη µέση, σαν βασιλόφλεβα κυλάει η Placa, µια πλακόστρωτη περατζάδα- πλατεία που οδηγεί από το φραγκισκανικό µοναστήρι στη δυτική πλευρά (το φαρµακείο του λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1391!) στον πύργο του ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη (1441) και η εκκλησία του προστάτη της πόλης, Αγίου Vlaho. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στην πόλη, προαιρετικά ΜΙΝΙ κρουαζιέρα, στο πευκόφυτο νησί ΛΟΚΡΟΥΜ, που φιλοξενεί και το Βοτανικό κήπο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διαν/ση.

4η μέρα ΝΕΟΥΜ – ΣΠΛΙΤ – ΤΡΟΓΚΙΡ  

 Πρωινό και η διαδροµή µας κατά µήκος των < δαντελωτών> ∆αλµατικών ακτών συνεχίζεται για να καταλήξουµε σε µία ακόµη σηµαντική πόλη και µεγάλο λιµάνι το ΣΠΛΙΤ. Εδώ θα έχουµε χρόνο να περπατήσουµε και να γνωρίσουµε την πόλη που ο Ρωµαίος αυτοκράτορας ∆ΙΟΚΛΗΤΙΑΝΟΣ επέλεξε να χτίσει το παλάτι του σε σχήµα Ρωµαϊκού Κάστρου. Μία πόλη που εύκολα θα διαπιστώσουµε ότι συγκεντρώνει στοιχεία πολλών διαφορετικών πολιτισµών. επίσκεψη στην κοντινή πόλη ΤΡΟΓΚΙΡ, θησαυρός της παγκόσµιας πολιτιστικής κληρονοµιάς που βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO. Tην αποκαλούν ‘ µινιατούρα της Βενετίας ‘ και διαθέτει πλούσια ιστορία αφού ιδρύθηκε στις αρχές του 3ου π.χ. αιώνα από Έλληνες αποίκους και την ονόµασαν ΤΡΑΓΚΟΥΡΙΟΝ, ( νησί της κατσίκας). Νωρίς το βράδυ θα τακτοποιηθούµε στο ξενοδοχείο µας στην περιοχή. ∆είπνο,  διαν/ση.  

5η μέρα ΤΡΟΓΚΙΡ  – ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ –  ΟΠΑΤΙΑ

Πρόγευμα και αναχωρούμε για τις περίφημες λίμνες Πλίτβιτσε, που είναι στην κυριολεξία ένα θαύμα της φύσης, απερίγραπτης ομορφιάς. Ανακηρύχθηκε το 1979 από την Ουνέσκο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Ο δρυμός των λιμνών Πλίτβιτσε είναι ιδιαίτερα γνωστός για τους πάμπολλους μικρούς και μεγάλους υδάτινους εντυπωσιακούς καταρράχτες, που δημιουργούν πέφτοντας 16 μεγάλες και πολλές μικρότερες, γαλαζοπράσινες πεντακάθαρες λίμνες μέσα στις οποίες κολυμπούν ψάρια και φυτρώνουν νούφαρα και ορχιδέες. Χρόνος ελεύθερος για να αποθανατίσετε το πανέμορφο τοπίο ένα καταπληκτικής ομορφιάς χώρο που θα έχουμε την δυνατότητα να τον γνωρίσουμε κάνοντας βόλτες με πλοιάριο, με το τοπικό όχημα και βέβαια περπατώντας στην καταπράσινη φύση.  Σχετική παραμονή και αναχώρηση για την Οπατία, μια παραθαλάσσια πόλη με υπέροχους κήπους, το΄Μόντε Κάρλο της Κροατίας όπως την αποκαλούν.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διαν/ση. 

6η μέρα ΟΠΑΤΙΑ – ΣΠΗΛΑΙΟ POSTOJNSKA –  ΒΕΝΕΤΙΑ 

Πρόγευμα και σήμερα θα γνωρίσουμε μια από τις πιο νέες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες την Λουμπλιάνα, γνωριμία µε την πόλη που πήρε το όνοµα της από τον ποταµό ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΙΤΣΑ και σύµφωνα µε την ελληνική µυθολογία, στην περιοχή πρώτοι εµφανίστηκαν οι αρχαίοι Έλληνες, όταν ο ΙΑΣΩΝ και Αργοναύτες έµειναν έναν χειµώνα εκεί µαζί µε το χρυσόµαλλο δέρας, που είχαν αρπάξει από τη Μαύρη θάλασσα και το µετέφεραν µε την Αργώ, µέσω του Δούναβη, του Σάββα και του Λουµπλιάνιτσα. Θα περπατήσουµε στα πλακόστρωτα δροµάκια της παλιάς πόλης, µέχρι την τριπλή γέφυρα TROMOSTOVJE, όπου θα αντικρίσουµε το φρούριο του ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ και θα καταλήξουµε την πλατεία Πρέσερν. Κάτω και γύρω από το χιλιόχρονο κάστρο με την πανοραμική θέα των Άλπεων βρίσκονται αξιόλογα μνημεία μπαρόκ όπως το Εθνικό θέατρο, η Φιλαρμονική, το Εθνικό Μουσείο, η Όπερα κ.ά. Από την άλλη πλευρά του ποταμού η σφύζουσα από ζωή πόλη. Χρόνος ελεύθερος για προσωπικές επιλογές. Στη συνέχεια αναχωρούμε για να επισκεφθούμε τα περίφημα σπήλαια POSTOJNSKA , και μία ακόμη ξεχωριστή εμπειρία μας περιμένει, στην επίσκεψή μας στα μεγαλοπρεπή ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΙΝΑ, που θεωρούνται δεύτερα σε μέγεθος ΣΠΗΛΑΙΑ της Ευρώπης, με 20 και πλέον χιλιόμετρα διαδρόμων και θαλάμων. Έγιναν ιδιαίτερα γνωστά έπειτα από την ανακάλυψη του Τσετς το 1818. Τον επόμενο κιόλας χρόνο, τα σπήλαια άνοιξαν για το κοινό. Αλλά μόνο όταν προστέθηκε ένα τρενάκι το 1872 και ηλεκτρικό φως το 1884 μπόρεσαν πολλοί να δουν με τα μάτια τους αυτά τα φυσικά θαύματα. Τι είδαν; Το σύστημα σπηλαίων της Πόστοϊνα είναι ξακουστό για τα όμορφα περάσματά του. Τα ζωντανά χρώματα και τα παράξενα σχήματα των σταλακτιτών και των σταλαγμιτών κάνουν τους διαδρόμους των σπηλαίων να μοιάζουν με κοσμήματα. Μερικοί λαμπυρίζουν σαν να είναι διάστικτοι με διαμάντια, ενώ άλλοι εκπέμπουν βαθιές αποχρώσεις ώχρας και του καφέ της σκουριάς. Με το ειδικό τραινάκι διασχίζουμε ένα μεγάλο τμήμα του μεγάλου σπηλαίου και απολαμβάνουμε το μοναδικό φαντασμαγορικό εσωτερικό διάκοσμο, από ΣΤΑΛΑΚΤΙΤΕΣ και ΣΤΑΛΑΓΜΙΤΕΣ διαφόρων σχημάτων και αποχρώσεων, ένα πραγματικό θαύμα στην περιοχή[απαραίτητα μαζί σας κάλτσες και ζεστό μπουφάν, η θερμοκρασία μέσα στο σπήλαιο είναι 14 C. Η συνέχεια θα μας βρει να ταξιδεύουμε για την περιοχή της Βενετίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και το βράδυ προτείνουμε μία βόλτα με το βαπορέττο στο ιστορικό κέντρο της Γαληνοτάτης.  Το νησί του Αγίου Μάρκου, ένα από τα 118 νησάκια που αποτελούν τη Βενετία και συνδέονται από περίπου 400 γέφυρες. Η πλατεία του Αγίου Μάρκου έχει χαρακτηριστεί από τον Ναπολέοντα ως «το ωραιότερο σαλόνι του κόσμου».   Διανυκτέρευση.

7η μέρα ΒΕΝΕΤΙΑ – ΑΝΚΟΝΑ

 Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για το λιμάνι της Ανκόνα, όπου θα πάρουμε το πλοίο επιστροφής. Τακτοποίηση στις καμπίνες μας και αναχώρηση για το  λιμάνι της Πάτρας. Κατά τη διαδρομή μας απολαύστε την μικρή αυτή κρουαζιέρα  (διαν/ση).

 

8η μέρα ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στο ελληνικό λιμάνι και άμεση αναχώρηση για  Αθήνα γεμάτοι όμορφες εικόνες και αναμνήσεις

 

Πληροφορίες[+] Άνοιγμα Όλων


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/patakistravel.gr/public_html/wp-content/themes/storefront-child/woocommerce/content-single-product.php on line 430

X

  Συμπληρώστε όλα τα πεδία με


  Επιλογές Δωματίων