ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 9ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

460

Διάρκεια: 9ημερη

Φόρμα Συμμετοχής

Πρόγραμμα[+] Άνοιγμα Όλων

1η μέρα ΑΘΗΝΑ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Αναχώρηση στις 07:00 με προορισμό την Κομοτηνή. Καθ’ οδόν θα γίνουν οι απαραίτητες στάσεις. Αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στην Κομοτηνή. Ελεύθερο χρόνο στην Κομοτηνή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΤΡΟΙΑ – ΑΪΒΑΛΙ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τα σύνορα. Αφού περάσουμε τους τελωνειακούς ελέγχους και ψωνίσουμε από τα αφορολόγητα, θα πάρουμε τον δρόμο προς την Καλλίπολη  για να περάσουμε με το φέρυ μπότ στην Ασιατική Τουρκία και συγκεκριμένα στο Τσανάκαλε. Περνώντας από την ιστορική Τροία θα κάνουμε στάση για να επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο.  Την ιστορία όλοι την γνωρίζουμε. Θα έχουμε χρόνο να γευματίσουμε, αλλά και να ψωνίσουμε τα αναμνηστικά μας (Δούρειους Ίππους). Επόμενη στάση τα Μοσχονήσια θα γνωρίσουμε όλη την Ελληνική συνοικία, αλλά και την Μητρόπολη Μοσχονησίων και Αϊβαλίου την εκκλησία των Ταξιαρχών. Αφήνουμε τα πανέμορφα Μοσχονήσια και συνεχίζουμε για το Αϊβαλί.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα ΑΪΒΑΛΙ – ΠΕΡΓΑΜΟΣ – ΣΜΥΡΝΗ

Αναχωρούμε  από το ξενοδοχείο μας και θα κάνουμε την πρώτη στάση μας στην Πέργαμο, όπου  θα γνωρίσουμε την Κόκκινη Βασιλική του Ιουστινιανού, θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο με το εξαιρετικό θέατρο και το Ασκληπιείο, Επόμενη στάση μας αφού διασχίσουμε την περιοχή της Μενεμένης, την Φώκαια κλπ θα  είναι η Σμύρνη. Θα περάσουμε πρώτα από 2 ιστορικές συνοικίες, του Μπουρνόβα και του Κορδελιού όπου θα δούμε και τα τελευταία εναπομείναντα Ελληνικά σπίτια που σώθηκαν από την μεγάλη πυρκαγιά. Τέλος θα καταλήξουμε στην Σμύρνη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο.

4η μέρα ΣΜΥΡΝΗ – ΈΦΕΣΟΣ – ΚΙΡΚΙΤΖΕΣ – ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΗ – ΣΜΥΡΝΗ

Μετά το πρωινό θα πάμε στην παραλία της Σμύρνης το περίφημο ΚΑΙ και στην πλατεία Διοικητηρίου να βγάλουμε φωτογραφίες. Το γνωστό σε όλους μας Κονάκι. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Έφεσο. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της ανατολής, με την βιβλιοθήκη του Κέλσου, την λεωφόρο των Κουρητών & το μεγαλύτερο θέατρο της αρχαιότητας. Μετά την ξενάγηση θα επισκεφτούμε το Κιρκιτζέ. Είναι ένα πανέμορφο χωριό όπου από εκεί κατάγονταν η Διδώ Σωτηρίου. Επίσης θα επισκεφτούμε και θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου που βρίσκεται δίπλα από την Έφεσο. Το απόγευμα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην Πρωτεύουσα των αγορών που είναι το Κουσάντασι. Δείπνο και Διανυκτέρευση στη Σμύρνη.

5η μέρα ΣΜΥΡΝΗ – ΠΡΟΥΣΑ

Πρόγευμα και αναχωρούμε για την ξακουστή Προύσα. Θα  περάσουμε από την Μανίσα (Μαγνησία), Ακχισάρ, Μπαλίκεσιρ (Παλαιόκαστρο),  Μουσταφά Κεμάλ Πασά (Κρεμαστή) και με ενδιάμεσες στάσεις θα φτάσουμε στην Προύσα. Θα δούμε τον τάφο του Καραγκιόζη το Μαυσωλείο, το Πράσινο Τζαμί, τα Ρωμαϊκά λουτρά και αν θέλουμε να ψωνίσουμε τα φημισμένα μεταξωτά της. Ταχτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο Διανυκτέρευση.

 

6η μερα ΠΡΟΥΣΑ – ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Πολη. Άφιξη και αμέσως αρχίζει η γνωριμία με την Πόλη. Ευλαβικό προσκύνημα στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στην Μονή της Βλαχέρνας και την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπαλουκλί. Το απόγευμα πρόταση για κρουαζιέρα στον Βόσπορο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και την Ευρωπαϊκή και την Ασιατική πλευρά της Βασιλεύουσας τα παλάτια  και τα αρχοντικά που είναι πάνω στον Βόσπορο και βέβαια τις περίφημες γέφυρες της Πόλης . τέλος τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η μέρα ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την κλασική ξενάγηση της πόλης. Θα δούμε το Βυζαντινό Ιππόδρομο, όπου βρίσκεται η στήλη του Θεοδοσίου και ο Χάλκινος Τρίποδας των Δελφών, τη θρυλική Αγία Σοφία, το Μπλέ Τζαμί [Σουλτάν Αχμέτ], το Παλάτι των Σουλτάνων Τοπ Καπί και την βασιλική δεξαμενή. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Καπαλί Τσαρσί, μία από τις μεγαλύτερες σκεπαστές αγορές του κόσμου με τα 3.600 καταστήματα, όπου θα έχετε την ευκαιρία να ψωνίσετε ανάμεσα από χιλιάδες προϊόντα, όπως κοσμήματα, αντίκες, δέρμα, υφάσματα, χαλιά, τουριστικά αναμνηστικά, κεραμικά, προϊόντα ξύλου κλπ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

8η μέρα ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΚΑΒΑΛΑ

Πρόγευμα και επίσκεψη στο παλάτι Ντολμά Μπαξέ . Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς τα σύνορα και μετά στην Καβάλα όπου θα διανυκτερεύσουμε.

 

9η μέρα ΚΑΒΑΛΑ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση για επίσκεψη στο Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Θοδωρή Κοκκινίδη στα Κηπιά ώστε να θαυμάσετε τις υπέροχες νέες σύγχρονες προσωπικότητες φτιαγμένες από τον ίδιο. Συνεχίζουμε για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ. 

Πληροφορίες[+] Άνοιγμα Όλων

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο

Δίκλινο : 460 € (Τιμή μέλους 414 ευρώ)

Μονόκλινο : 620 €

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περιλαμβάνονται:

 

ü  Περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν

ü  2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία στην Ελλάδα   με πρωινό

ü  6 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία στην Τουρκία με πρωινό  

ü  5 δείπνα και 1 γεύμα  στην Τουρκία

ü  Ξεναγός διπλωματούχος καθ’ όλη την παραμονή μας στην Τουρκία

ü  Αρχηγός συνοδός

ü  Χάρτες – Ενημερωτικά έντυπα

ü  Ασφάλεια Αστικής Επαγγελματικής ευθύνης & Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 

ü  Εισιτήρια Μουσείων & Αρχαιολογικών χώρων

ü  Ποτά και αναψυκτικά στα γεύματα

ü  Εισιτήρια φέρυ μποτ για το Τσανά καλέ 5€ / άτομο

ü  Κόστος κρουαζιέρας στον Βόσπορο 20 € / το άτομο

 

v  ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΕ ΙΣΧΥ H ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

 

 

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

ü  Η σειρά των επισκέψεων μπορεί να τροποποιηθεί λόγω τοπικών συνθηκών και για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος αλλά θα εφαρμοστεί όλο το πρόγραμμα όπως αναφέρεται ανωτέρω.

ü  ΠΡΟΣΟΧΗ:  Τα ασυνόδευτα παιδιά μέχρι 18 ετών χρειάζονται υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής και από τους δυο γονείς ή εφόσον συνοδεύονται από κάποιον συγγενή, φίλο ή τον έναν  από τους δυο γονείς θα το αναφέρουν στην υπεύθυνη δήλωση.

 

v  ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ ΜΟΝΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ

  

X

    Συμπληρώστε όλα τα πεδία με


    Επιλογές Δωματίων