11/04-19/04/24 9ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ (ΒΕΝΕΤΙΑ-ΣΠΗΛΑΙΟ POSTOJNSKA-ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ- ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ – ΖΑΝΤΑΡ- ΤΡΟΓΚΙΡ-ΣΠΛΙΤ-ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ-ΚΟΤΟΡ-ΠΟΥΤΒΑ-ΣΒΕΤΙΣΤΕΦΑΝ-ΤΙΡΑΝΑ)

590

Διάρκεια: 9ήμερη

Κόστος ανά άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο: 590 €

Επιβάρυνση μονόκλινου: 160€

Περιλαμβάνονται:


  • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν

  • Εισιτήρια πλοίου σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες για Πάτρα - Βενετία

  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία με ημιδιατροφή

  •  Περιηγήσεις - ξεναγήσεις βάσει προγράμματος

  • Αρχηγός του γραφείου

  • Ασφάλεια ταξιδιού

  • Λιμενικά τέλη


Δεν περιλαμβάνονται:

  • Τα εισιτήρια στα βαπορέτα στη Βενετία 15 €

  • Είσοδοι πόλεων και check point  40 €

  • Είσοδοι μουσείων, σπηλαίου και λιμνών και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο


ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΜΠΙΝΩΝ ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ

ΔΙΚΛΙΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ          45 €

ΔΙΚΛΙΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ          35 €

ΤΡΙΚΛΙΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ        25 €

ΤΡΙΚΛΙΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ        20 €

 

Αναχωρήσεις11/04/2024

Φόρμα Συμμετοχής

Πρόγραμμα[+] Άνοιγμα Όλων

1η μέρα ΑΘΗΝΑ - ΠΑΤΡΑ

Συγκέντρωση στις 18.00 μ.μ. και αναχώρηση για Πάτρα, όπου μετά τους σχετικούς τελωνειακούς ελέγχους επιβιβαζόμαστε στο πλοίο.

2η μέρα ΕΝ ΠΛΩ

Ολοήμερο ταξίδι στην Αδριατική. Απολαύστε τους χώρους του πλοίου ή ξεκουραστείτε.

3η μέρα ΒΕΝΕΤΙΑ - ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Άφιξη στο λιμάνι της Βενετίας και μετά την αποβίβαση γνωριμία με την μοναδική πόλη,  με  βαπορέτο μεταφερόμαστε στο ιστορικό κέντρο και αρχίζουμε από το ναό του Άγιου Γεωργίου, την Γέφυρα των Στεναγμών, το Παλάτσο των Δόγηδων, την Πλατεία του Αγίου Μάρκου, το Πόντε Ριάλτο κλπ. Απολαμβάνουμε τις ομορφιές της πόλης περπατώντας δίπλα στα κανάλια της μοναδικής πόλης. Ζούμε μια καταπληκτική εμπειρία και αργά το απόγευμα μεταφορά στο ξενοδοχείο, που βρίσκεται στην Σλοβενία  . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, και το υπόλοιπο της βραδιάς στη διάθεσή σας .

4η μέρα ΣΠΗΛΑΙΑ POSTOJNSKA - ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ - ΖΑΓΚΡΕΠ

Πρόγευμα και αναχωρούμε για να επισκεφθούμε τα περίφημα σπήλαια POSTOJNSKA, και μία ακόμη ξεχωριστή εμπειρία μας περιμένει, στην επίσκεψή μας στα μεγαλοπρεπή ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΙΝΑ, που θεωρούνται δεύτερα σε μέγεθος ΣΠΗΛΑΙΑ της Ευρώπης, με 20 και πλέον χιλιόμετρα διαδρόμων και θαλάμων. Έγιναν ιδιαίτερα γνωστά έπειτα από την ανακάλυψη του Τσετς το 1818. Τον επόμενο κιόλας χρόνο, τα σπήλαια άνοιξαν για το κοινό. Αλλά μόνο όταν προστέθηκε ένα τρενάκι το 1872 και ηλεκτρικό φως το 1884 μπόρεσαν πολλοί να δουν με τα μάτια τους αυτά τα φυσικά θαύματα. Τι είδαν; Το σύστημα σπηλαίων της Πόστοϊνα είναι ξακουστό για τα όμορφα περάσματά του. Τα ζωντανά χρώματα και τα παράξενα σχήματα των σταλακτιτών και των σταλαγμιτών κάνουν τους διαδρόμους των σπηλαίων να μοιάζουν με κοσμήματα. Μερικοί λαμπυρίζουν σαν να είναι διάστικτοι με διαμάντια, ενώ άλλοι εκπέμπουν βαθιές αποχρώσεις ώχρας και του καφέ της σκουριάς. Με το ειδικό τραινάκι διασχίζουμε ένα μεγάλο τμήμα του μεγάλου σπηλαίου και απολαμβάνουμε το μοναδικό φαντασμαγορικό εσωτερικό διάκοσμο, από σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαφόρων σχημάτων και αποχρώσεων, ένα πραγματικό θαύμα στην περιοχή (απαραίτητα μαζί σας κάλτσες και ζεστό μπουφάν, η θερμοκρασία μέσα στο σπήλαιο είναι χαμηλή). Σχετική παραμονή και φεύγουμε για να γνωρίσουμε μια από τις πιο νέες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες την Λουμπλιάνα, γνωριμία µε την πόλη που πήρε το όνοµά της από τον ποταµό ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΙΤΣΑ και σύµφωνα µε την ελληνική µυθολογία, στην περιοχή πρώτοι εµφανίστηκαν οι αρχαίοι Έλληνες, όταν ο ΙΑΣΩΝ και Αργοναύτες έµειναν έναν χειµώνα εκεί µαζί µε το χρυσόµαλλο δέρας, που είχαν αρπάξει από τη Μαύρη θάλασσα και το µετέφεραν µε την Αργώ, µέσω του Δούναβη, του Σάββα και του Λουµπλιάνιτσα. Θα περπατήσουµε στα πλακόστρωτα δροµάκια της παλιάς πόλης, µέχρι την τριπλή γέφυρα TROMOSTOVJE, όπου θα αντικρίσουµε το φρούριο του ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ και θα καταλήξουµε στην πλατεία Πρέσερν. Κάτω και γύρω από το χιλιόχρονο κάστρο με την πανοραμική θέα των Άλπεων βρίσκονται αξιόλογα μνημεία μπαρόκ όπως το Εθνικό θέατρο, η Φιλαρμονική, το Εθνικό Μουσείο, η Όπερα κ.ά. Από την άλλη πλευρά του ποταμού η σφύζουσα από ζωή πόλη. Χρόνος ελεύθερος για τον απογευματινό μας καφέ. Τέλος   αργά το απόγευμα  πάμε στο Ζάγκρεπ, τακτοποίηση  στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

5η μέρα ΖΑΓΚΡΕΠ - ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ - ΖΑΝΤΑΡ

Πρόγευμα και αναχωρούμε για τις περίφημες λίμνες Πλίτβιτσε, που είναι στην κυριολεξία ένα θαύμα της φύσης, απερίγραπτης ομορφιάς. Ανακηρύχθηκε το 1979 από την Ουνέσκο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Ο δρυμός των λιμνών Πλίτβιτσε είναι ιδιαίτερα γνωστός για τους πάμπολλους μικρούς και μεγάλους υδάτινους εντυπωσιακούς καταρράχτες, που δημιουργούν πέφτοντας 16 μεγάλες και πολλές μικρότερες, γαλαζοπράσινες πεντακάθαρες λίμνες μέσα στις οποίες κολυμπούν ψάρια και φυτρώνουν νούφαρα και ορχιδέες. Χρόνος ελεύθερος για να αποθανατίσετε το πανέμορφο τοπίο ένα καταπληκτικής ομορφιάς χώρο που θα έχουμε την δυνατότητα να τον γνωρίσουμε κάνοντας βόλτες με πλοιάριο, με το τοπικό όχημα και βέβαια περπατώντας στην καταπράσινη φύση. Σχετική παραμονή και αναχώρηση για το Ζαντάρ, περιήγηση της πόλης, άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η μέρα ΖΑΝΤΑΡ - ΤΡΟΓΚΙΡ - ΣΠΛΙΤ -ΝΕΟΥΜ

Πρωινό και επίσκεψη στην κοντινή πόλη ΤΡΟΓΚΙΡ, θησαυρός της παγκόσµιας πολιτιστικής κληρονοµιάς που βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO. Tην αποκαλούν ‘ µινιατούρα της Βενετίας ‘ και διαθέτει πλούσια ιστορία αφού ιδρύθηκε στις αρχές του 3ου π.χ. αιώνα από Έλληνες αποίκους και την ονόµασαν ΤΡΑΓΚΟΥΡΙΟΝ, ( νησί της κατσίκας). Η σηµερινή πόλη αποτελεί έναν µοναδικό συνδυασµό γοτθικών και αναγεννησιακών ρυθµών. Η διαδροµή µας κατά µήκος των δαντελωτών ∆αλµατικών ακτών συνεχίζεται για να καταλήξουµε σε µία ακόµη σηµαντική πόλη και µεγάλο λιµάνι το ΣΠΛΙΤ. Εδώ θα έχουµε χρόνο να περπατήσουµε και να γνωρίσουµε την πόλη που ο Ρωµαίος αυτοκράτορας ∆ΙΟΚΛΗΤΙΑΝΟΣ επέλεξε να χτίσει το παλάτι του σε σχήµα Ρωµαϊκού Κάστρου. Μία πόλη που εύκολα θα διαπιστώσουµε ότι συγκεντρώνει στοιχεία πολλών διαφορετικών πολιτισµών. Νωρίς το βράδυ θα τακτοποιηθούµε στο ξενοδοχείο µας στο ΝΕΟΥΜ. ∆είπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

7η μέρα ΝΕΟΥΜ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - HERZEC NOVI

Πρωινό και επίσκεψη γνωριµία – ξενάγηση µε τη µεσαιωνική πόλη του ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ, περπατώντας στο εσωτερικό του κάστρου. Χτυπήθηκε ανηλεώς από Σέρβους και Μαυροβούνιους το 1991, σήµερα όμως δεν αντιλαµβάνεσαι καν ότι αυτό το σύµπλεγµα από ρωµαϊκά, µεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, ηλικίας 1300 ετών, είχε υποστεί ζημιές στο 68% των κτιρίων του. Το ιστορικό τµήµα του (προστατευόµενο από την Unesco) είναι µια οχυρωμένη πόλη µήκους δυόμισι χιλιομέτρων. Κυριολεκτικά πετάς πάνω από την παλαιά πόλη, πανύψηλα πέτρινα κτίρια µε παράθυρα -πολεµίστρες και µικροσκοπικές «κρεµαστές» αυλές, εκκλησιές, παλάτια, κρήνες. Στη µέση, σαν βασιλόφλεβα κυλάει η Placa, µια πλακόστρωτη περατζάδα- πλατεία που οδηγεί από το φραγκισκανικό µοναστήρι στη δυτική πλευρά (το φαρµακείο του λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1391!) στον πύργο του ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη (1441) και η εκκλησία του προστάτη της πόλης, Αγίου Vlaho. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στην πόλη, προαιρετικά μίνι κρουαζιέρα, στο πευκόφυτο νησί ΛΟΚΡΟΥΜ. Το απόγευμα αναχώρηση για Μαυροβούνιο, στο Herzec Novi, τακτοποίηση  στο ξενοδοχείο µας, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

8η μέρα HERZEC NOVI - ΚΟΤΟΡ – ΜΠΟΥΤΒΑ - ΤΙΡΑΝΑ

Πρωινό και σήµερα θα κατευθυνθούµε προς τις εκπληκτικές ακτές του Μοντενέγκρο. Πρώτος σταθµός, η παραθαλάσσια µεσαιωνική πόλη Κότορ (ελ. Ασκρήβιον), µμνημείο Παγκόσµιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η πόλη βρίσκεται στο βαθύτερο σημείο του ομώνυμου κόλπου, ο οποίος θεωρείται το µεγαλύτερο, το νοτιότερο και ομορφότερο φιορδ της Αδριατικής αλλά και της Νότιας Ευρώπης. Η πόλη περιβάλλεται από βενετσιάνικο τείχος µήκους 4,5 χλµ., που ακολουθεί τη γραµµή της απότοµης πλαγιάς της οροσειράς του Αγίου Ιωάννη και φτάνει ως τη θάλασσα. Η βόλτα στα στενά, δαιδαλώδη δροµάκια του Κότορ θα µας φέρει ως τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τρύφωνα, στην ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Λουκά, στο αξιόλογο Μουσείο Ναυτικής Ιστορίας του Μοντενέγκρο και στο επιβλητικό παλάτι του πρίγκιπα Πέτροβιτς, το οποίο χρησιµοποίησε και ο Ναπολέων Βοναπάρτης ως θερινή κατοικία. Στη συνέχεια, αναχώρηση για την Μπούτβα, την αρχαία ελληνική αποικία Βουδούα, που αναφέρεται και στις τραγωδίες του μεγάλου Έλληνα δραµατικού ποιητή Σοφοκλή. Σύντομη περιήγηση και ελεύθερος χρόνος, για να απολαύσουµε το γραφικό τοπίο, κάνοντας βόλτες και αγορές. Αργά το απόγευµα άφιξη στα Τίρανα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. 

 

 

 

9η μέρα ΤΙΡΑΝΑ - ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό σύντομη επίσκεψη – περιήγηση στην Αλβανική πρωτεύουσα και αναχώρηση για Αθήνα µε ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη το βράδυ.

Πληροφορίες[+] Άνοιγμα Όλων

X

    Συμπληρώστε όλα τα πεδία με






    Επιλογές Δωματίων