ΠΑΣΧΑ ΣΤΙΣ ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ Ο ΚΡΥΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ 3 – 9 /5/2024

590

Διάρκεια: 7HMERH

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ  590  € σε δίκλινο ή τρίκλινο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ   180  € 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:


  • Μεταφορές – εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα  με σύγχρονο υπερυψωμένο πούλμαν.

  • Επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* & 4* σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια .

  • Πρωινό & Δείπνο [ 6πρωινά + 6 δείπνα].

  • Ατομική ασφάλεια αστικής ευθύνης .

  • Φόροι διαμονής ξενοδοχείων και είσοδοι πόλεων


  • ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Είσοδοι μουσείων , πάρκων ,σπήλαιων

  • ποτά στην διάρκεια των γευμάτων

  • ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

  • ΣΗΜΕΙΩΣΗ 


ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΕΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 15 ΕΤΙΑΣ

 

 

 

Αναχωρήσεις03/05/2024

Φόρμα Συμμετοχής

Πρόγραμμα[+] Άνοιγμα Όλων

1η μέρα ΑΘΗΝΑ – ΤΙΡΑΝΑ

Συγκέντρωση των κ.κ. εκδρομέων 07.00, αναχώρηση για Ρίο-Αντίρριο-Άρτα-Γιάννενα-Κακαβιά- [σύνορα],Αργυρόκαστρο-Τεπελένι- Τίρανα.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ ΤΙΡΑΝΑ – ΠΟΥΤΒΑ – ΚΟΤΟΡ – HERCEG NOVI

Πρωινό και αναχωρούμε για την Αλβανική πρωτεύουσα τα Τίρανα. Σύντομη περιήγηση στο κέντρο της πόλης για να δούμε την Πλατεία Σκετέρμπεη, τον Ορθόδοξο Ναό της Αγίας Σοφίας, τα κτίρια των Υπουργείων, την όπερα, το Πανεπιστήμιο κλπ. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την Μπούτβα, την αρχαία ελληνική αποικία Βουδούα, που αναφέρεται και στις τραγωδίες του µμεγάλου Έλληνα δραματικού ποιητή Σοφοκλή. Σύντομη περιήγηση και ελεύθερος χρόνος, για να απολαύσουμε το γραφικό τοπίο, κάνοντας βόλτες και αγορές. Επόμενος  σταθμός, η παραθαλάσσια µμεσαιωνική πόλη Κότορ (ελ. Ασκρήβιον), μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η πόλη βρίσκεται στο βαθύτερο σημείο του ομώνυμου κόλπου, ο οποίος θεωρείται το µμεγαλύτερο, το νοτιότερο και ομορφότερο φιορδ της Αδριατικής αλλά και της Νότιας Ευρώπης. Η πόλη περιβάλλεται από βενετσιάνικο τείχος µμήκους 4,5 χλµ., που ακολουθεί τη γραµµή της απότοµης πλαγιάς της οροσειράς του Αγίου Ιωάννη και φτάνει ως τη θάλασσα. Η βόλτα στα στενά, δαιδαλώδη δροµάκια του Κότορ θα µας φέρει ως τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τρύφωνα, στην ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Λουκά, στο αξιόλογο Μουσείο Ναυτικής Ιστορίας του Μοντενέγκρο και στο επιβλητικό παλάτι του πρίγκιπα Πέτροβιτς, το οποίο χρησιµοποίησε και ο Ναπολέων Βοναπάρτης ως θερινή κατοικία. Τέλος αναχωρούμε για το Herceg Novi. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα HERCEG NOVI – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΝΕΟΥΜ

Πρωινό και αφήνουμε το Μαυροβούνιο, περνάμε στην Κροατία και επίσκεψη γνωριμία – ξενάγηση µε τη µμεσαιωνική πόλη του ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ, περπατώντας στο εσωτερικό του κάστρου. Χτυπήθηκε ανηλεώς από Σέρβους και Μαυροβούνιους το 1991, σήμερα όμως δεν αντιλαμβάνεσαι καν ότι αυτό το σύμπλεγμα από ρωμαϊκά, µμεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, ηλικίας 1300 ετών, είχε υποστεί ζημιές στο 68% των κτιρίων του. Το ιστορικό τμήμα του (προστατευόμενο από την Unesco) είναι µια οχυρωμένη πόλη µμήκους δυόμισι χιλιομέτρων. Κυριολεκτικά πετάς πάνω από την παλαιά πόλη, πανύψηλα πέτρινα κτίρια µε παράθυρα -πολεμίστρες και µμικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, εκκλησιές, παλάτια, κρήνες. Στη µέση, σαν βασιλόφλεβα κυλάει η Placa, µια πλακόστρωτη περατζάδα- πλατεία που οδηγεί από το Φραγκισκανικό µμοναστήρι στη δυτική πλευρά (το φαρμακείο του λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1391!) στον πύργο του ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη (1441) και η εκκλησία του προστάτη της πόλης, Αγίου Vlaho. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στην πόλη, προαιρετικά ΜΙΝΙ κρουαζιέρα, στο πευκόφυτο νησί ΛΟΚΡΟΥΜ, που φιλοξενεί και το Βοτανικό κήπο. Τέλος το απόγευμα πάμε στην Βοσνία στο Νέουμ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διαν/ση.

 

4η μέρα ΝΕΟΥΜ – ΣΠΛΙΤ – ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ – ΖΑΓΚΡΕΠ

Πρόγευμα και αναχωρούμε  μέσω καταπληκτικής διαδρομής για το Σπλιτ. Εδώ θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε την πόλη που ο Ρωμαίος αυτοκράτορας ∆ΙΟΚΛΗΤΙΑΝΟΣ επέλεξε να χτίσει το παλάτι του σε σχήμα Ρωμαϊκού Κάστρου. Μία πόλη που εύκολα θα διαπιστώσουμε ότι συγκεντρώνει στοιχεία πολλών διαφορετικών πολιτισμών. Επόμενη στάση στις περίφημες λίμνες Πλίβιτσε, που είναι στην κυριολεξία ένα θαύμα της φύσης, απερίγραπτης ομορφιάς. Ανακηρύχθηκε το 1979 από την Ουνέσκο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Ο δρυμός των λιμνών Πλίτβιτσε είναι ιδιαίτερα γνωστός για τους πάμπολλους μικρούς και μεγάλους υδάτινους εντυπωσιακούς καταρράχτες, που δημιουργούν πέφτοντας 16 μεγάλες και πολλές μικρότερες, γαλαζοπράσινες πεντακάθαρες λίμνες μέσα στις οποίες κολυμπούν ψάρια και φυτρώνουν νούφαρα και ορχιδέες. Χρόνος ελεύθερος για να αποθανατίσετε το πανέμορφο τοπίο ένα καταπληκτικής ομορφιάς χώρο που θα έχουμε την δυνατότητα να τον γνωρίσουμε κάνοντας βόλτες με πλοιάριο, με το τοπικό όχημα και βέβαια περπατώντας στην καταπράσινη φύση . Σχετική παραμονή και τέλος πάμε στο ξενοδοχείο στο Ζάγκρεπ. Δείπνο – διανυκτέρευση.

5η μέρα ΖΑΓΚΡΕΠ – ΣΠΗΛΑΙΟ POSTOJNSKA – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΖΑΓΚΡΕΠ

Πρόγευμα και αναχωρούμε για να επισκεφθούμε τα περίφημα σπήλαια POSTOJNSKA , και μία ακόμη ξεχωριστή εμπειρία μας περιμένει, στην επίσκεψή μας στα μεγαλοπρεπή ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΙΝΑ, που θεωρούνται δεύτερα σε μέγεθος ΣΠΗΛΑΙΑ της Ευρώπης, με 20 και πλέον χιλιόμετρα διαδρόμων και θαλάμων. Έγιναν ιδιαίτερα γνωστά έπειτα από την ανακάλυψη του Τσετς το 1818. Τον επόμενο κιόλας χρόνο, τα σπήλαια άνοιξαν για το κοινό. Αλλά μόνο όταν προστέθηκε ένα τρενάκι το 1872 και ηλεκτρικό φως το 1884 μπόρεσαν πολλοί να δουν με τα μάτια τους αυτά τα φυσικά θαύματα. Τι είδαν; Το σύστημα σπηλαίων της Πόστοϊνα είναι ξακουστό για τα όμορφα περάσματά του. Τα ζωντανά χρώματα και τα παράξενα σχήματα των σταλακτιτών και των σταλαγμιτών κάνουν τους διαδρόμους των σπηλαίων να μοιάζουν με κοσμήματα. Μερικοί λαμπυρίζουν σαν να είναι διάστικτοι με διαμάντια, ενώ άλλοι εκπέμπουν βαθιές αποχρώσεις ώχρας και του καφέ της σκουριάς. Με το ειδικό τραινάκι διασχίζουμε ένα μεγάλο τμήμα του μεγάλου σπηλαίου και απολαμβάνουμε το μοναδικό φαντασμαγορικό εσωτερικό διάκοσμο, από ΣΤΑΛΑΚΤΙΤΕΣ και ΣΤΑΛΑΓΜΙΤΕΣ διαφόρων σχημάτων και αποχρώσεων, ένα πραγματικό θαύμα στην περιοχή[απαραίτητα μαζί σας κάλτσες και ζεστό μπουφάν, η θερμοκρασία μέσα στο σπήλαιο είναι χαμηλή]. Σχετική παραμονή και φεύγουμε για να γνωρίσουμε μια από τις πιο νέες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες την Λουμπλιάνα, γνωριμία µε την πόλη που πήρε το όνομα της από τον ποταμό ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΙΤΣΑ και σύµφωνα µε την ελληνική µμυθολογία, στην περιοχή πρώτοι εµφανίστηκαν οι αρχαίοι Έλληνες, όταν ο ΙΑΣΩΝ και Αργοναύτες έμειναν έναν χειµώνα εκεί µμαζί µε το χρυσόµαλλο δέρας, που είχαν αρπάξει από τη Μαύρη θάλασσα και το µμετέφεραν µε την Αργώ, µέσω του Δούναβη, του Σάββα και του Λουµπλιάνιτσα. Θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης, µμέχρι την τριπλή γέφυρα TROMOSTOVJE, όπου θα αντικρίσουμε το φρούριο του ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ και θα καταλήξουμε την πλατεία Πρέσερν.  Κάτω και γύρω από το χιλιόχρονο κάστρο με την πανοραμική θέα των Άλπεων βρίσκονται αξιόλογα μνημεία μπαρόκ όπως το Εθνικό θέατρο, η Φιλαρμονική, το Εθνικό Μουσείο, η Όπερα κ.ά. Από την άλλη πλευρά του ποταμού η σφύζουσα από ζωή πόλη. Χρόνος ελεύθερος για προσωπικές επιλογές. Τέλος επιστροφή στο Ζάγκρεμπ, την πρωτεύουσα της Κροατίας. Δείπνο . Διαν/ση.

6η μέρα ΖΑΓΚΡΕΠ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΝΙΣ

Πρόγευμα και στη συνέχεια θα γνωρίσουμε το όμορφο Ζάγκρεμπ , με τον Καθεδρικό ναό, τις όμορφες πλατείες και τα μπαρόκ κτίρια. Στη συνέχεια αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σερβίας. Το Βελιγράδι με μακρά ιστορία 7000 χρόνων βρίσκεται σε προνομιακή θέση, στη συμβολή των ποταμών  Σάβα  και  Δούναβη.  Αμέσως ξεκινάει η περιήγηση της πόλης. Θα δούμε το πάρκο Kalemegdan με το κάστρο του, την φυλακή του Ρήγα Φεραίου, όπως ξέρουμε συνελήφθη στην Τεργέστη 1/12/1797 και στις 10/5/1798 παραδόθηκε στους Τούρκους του Βελιγραδίου, φυλακίστηκε στον πύργο Nebojsa και στις 24/6/1798 τον στραγγάλισαν και το σώμα του το πέταξαν στον Δούναβη.. Τέλος καταλήγουμε στην περιοχή του Νις, όπου θα διανυκτερεύσουμε.

7η μέρα ΝΙΣ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε  για Αθήνα µέσω Σκοπίων, μετά από τους τελωνιακούς ελέγχους, περνάμε σε Ελληνικό έδαφος και τέλος άφιξη στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις,  

Πληροφορίες[+] Άνοιγμα Όλων

X

    Συμπληρώστε όλα τα πεδία με






    Επιλογές Δωματίων