ΕΠΤΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ – ΡΟΥΜΑΝΙΑ

340

Διάρκεια: 7ήμερη

Τιμή συμμετοχής:  340€       

Επιβάρυνση  μονοκλίνου:  120€ 

 Περιλαμβάνονται:


  • Πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν τελευταίας τεχνολογίας

  • Ξενοδοχεία Α’ κατηγορίας με πρωινό μπουφέ

  • Ημιδιατροφή

  • Περιηγήσεις / Ξεναγήσεις βάσει προγράμματος



  • Έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας

  • Ασφάλεια ταξιδίου


 

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους

  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό


 

Φόρμα Συμμετοχής

Πρόγραμμα[+] Άνοιγμα Όλων

1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΣΟΦΙΑ

Συγκέντρωση των εκδρομέων  και αναχώρηση για Λαμία όπου στάση για καφέ.Στην συνέχεια μέσω Βόλου-Λάρισας φθάνουμε στον Πλαταμώνα όπου θα γευματίσουμε. Κατόπιν μέσω Νέο Πετρίτσι καταλήγουμε στον Προμαχώνα όπου τελωνειακός έλεγχος. Άφιξη το απόγευμα στην Σόφια, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: ΣΟΦΙΑ – ΣΙΝΑΙΑ

Πρωινό και θα περιηγηθούμε στην «πόλη που μεγαλώνει αλλά δεν γερνά ποτέ». Θα δούμε την Βασιλική της Αγίας Κυριακής,το τζαμί Μπουγιούκ,το ναό-μνημείο του Αλεξάντερ Νέφσκυ,την Πινακοθήκη,το ναό του Αγίου Νικολάου,το μνημείο-μαυσωλείο του Γκιοργκι Δημητρώφ, το εντυπωσιακό κτίριο της Βουλής και το Πανεπιστήμιο. Στη συνέχεια αναχώρηση για την  Ρουμανία με ενδιάμεση στάση στο Πλέβεν.Στη συνέχεια αφιξη στο   Ρούσε για τελωνειακό έλεγχο Φυσικό σύνορο των δύο κρατών ο ποταμός Δούναβης που θα τον απολαύσουμε περνώντας την μοναδική γέφυρα που ενώνει τα δύο κράτη, γέφυρα φιλίας, προς το Ρουμάνικο σύνορο τζιούρτζου. Θα περάσουμε από το Βουκουρέστι, Πλοέστι, για να καταλήξουμε στο «Μαργαριτάρι των Καρπαθίων» την Σινάια. Χτισμένη μέσα σ’ ένα τεράστιο φυσικό πάρκο, η πόλη ήταν παλαιότερα γνωστή ως καλοκαιρινό θέρετρο της υψηλής κοινωνίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΛΕΣ – ΚΑΡΠΑΘΙΑ – ΦΡΟΥΡΙΟ ΜΠΡΑΝ – ΜΠΡΑΣΟΒ (ξενάγηση) ΣΙΝΑΙΑ

Μετά  το  πρωινό επίσκεψη στο παλάτι ΠΕΛΕΣ,  τη θερινή κατοικία του βασιλιά ΚΑΡΟΛΟΥ και το ορθόδοξο μοναστήρι του ΚΑΤΑΚΟΥΖHΝΟΥ. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το φημισμένο  φρούριο ΜΠΡΑΝ (ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥΛΑ). Πολλοί θρύλοι είναι συνδεδεμένοι με το BRAN CASTLE ,λέγεται ότι το κάστρο ανήκε στο κόμη δράκουλα ,αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις γι΄ αυτό. Ο κόμης δράκουλας έζησε εκεί μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα ως επισκέπτης. Τον 18ο αιώνα το κάστρο ήταν το σπίτι των Αυστριακών συνοριοφυλάκων. Το 1920 το συμβούλιο της πόλης BRASOV δώρισε το BRAN CASTLE στη Βασίλισσα Μαρία της μεγάλης Ρουμανίας η οποία έζησε με τη βασιλική οικογένεια έως το 1947. Από το 1947 το κάστρο λειτουργεί ως μουσείο. Αμέσως  μετά θα γνωρίσουμε  τη  μεσαιωνική  πόλη ΜΠΡΑΣΟΒ (18ου αιώνα) με την Μαύρη εκκλησία  και  τέλος θα  επισκεφθούμε την ΠΟΙΑΝΑ ΜΠΡΑΣΟΒ, κέντρο των χειμερινών σπορ, που θεωρείται ότι είναι η πιο όμορφη πόλη της σημερινής Ρουμανίας. Θα θαυμάσουμε την Μαύρη Εκκλησία τη μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία της Ρουμανίας και θα πιούμε τον καφέ μας στην κεντρική πλατεία με το κτίριο του παλαιού Δημαρχείου που φέρει στην πρόσοψή του το έμβλημα της πόλης. Θα συνεχίσουμε για το χειμερινό τουριστικό θέρετρο Ποιάνα Μπρασόβ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας δείπνο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4Η ΗΜΕΡΑ: ΣΙΝΑΙΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Πρωινό και επιβίβαση στο πούλμαν με προορισμό το Βουκουρέστι, το  «Παρίσι της Ανατολής». Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. 

 

5Η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (ξενάγηση)

Μετά το πρωινό ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης. Το Βουκουρέστι, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Dimbovita, θεωρείται σαν μια από τις πιο ωραίες πόλεις της Ευρώπης. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι οι μεγάλες λεωφόροι, οι τεράστιες πλατείες και τα επιβλητικά δημόσια κτίρια, τα πάρκα, τα ιστορικά και καλλιτεχνικά μνημεία, τα παλιά σπίτια. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στη σημερινή μας ξενάγηση θα δούμε το Μουσείο του Χωριού, στο πάρκο Χεραστράου. Είναι μια εξαιρετική σύνθεση της αγροτικής αρχιτεκτονικής και των μορφών της λαϊκής τέχνης της Poυμαvίας. Το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, την αψίδα του θριάμβου, το Πατριαρχείο κ.α. αξιοθέατα που εντυπωσιάζoυν. Μεσημεριανό. Απόγευμα ελεύθερο. Το βράδυ προαιρετικό δείπνο με φολκλορικό Πρόγραμμα. Διανυκτέρευση.

 

6Η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΦΙΛΛΙΠΟΥΠΟΛΗ -ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ-ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ

Πρωινό και ξεκινάμε για Φιλλιπούπολη όπου θα έχουμε ξενάγηση της παλιάς πόλης. Συνεχίζουμε για το Χιονοδρομικό κέντρο Μπόροβετς όπου θα παραμείνουμε για να γευματίσουμε στο γραφικό χωριό. Αργά το απόγευμα θα καταλήξουμε στην πόλη Σαντάνσκι όπου διανυκτέρευση.

 

7Η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ-ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό χρόνος ελεύθερος για αγορές από τα καταστήματα της πόλης. Στη συνέχεια επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ.

Πληροφορίες[+] Άνοιγμα Όλων

X

    Συμπληρώστε όλα τα πεδία με






    Επιλογές Δωματίων