25/5-2/6/2018 ΕΝΝΙΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΟΛΩΝΙΑ – ΜΟΡΑΒΙΑ – ΣΛΟΒΑΚΙΑ – ΟΥΓΓΑΡΙΑ

540

Διάρκεια: 9ήμερη

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο 540 €                  

 Επιβάρυνση μονόκλινου 180 €                

 Περιλαμβάνονται: 

1.Μεταφορά με σύγχρονο υπερυψωμένο πούλμαν.                                                                          

2.Επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* σε δίκλινα δωμάτια.                                                                                                                       

   3.Πρωινό & Δείπνο  καθημερινά στα ξενοδοχεία.                                                                                                                                       

 4. Τοπικός  ξεναγός  στην  Κρακοβία και Βαρσοβία .

 4.Συνοδό – Αρχηγό του γραφείου.                                                                                                                                                                     

Αναχωρήσεις25/5-2/6/2018

Φόρμα Συμμετοχής

Πρόγραμμα[+] Άνοιγμα Όλων

1Η ΗΜΕΡΑ ΑΘΗΝΑ – JAGOTINA

 Αναχώρηση στις 06:30 π.μ. από ΑΘΗΝΑ, μέσω ΤΕΜΠΩΝ – ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, για το συνοριακό σταθμό των ΕΥΖΩΝΩΝ. Έλεγχος διαβατηρίων και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για τη ΣΕΡΒΙΑ και την Jagotina, για δείπνο και διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ JAGOTINA – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τα σύνορα της Ουγγαρίας μέσω Βελιγραδίου – Νόβισαντ. Άφιξη αργά το απόγευμα στη Βουδαπέστη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Για τη συνέχεια σας προτείνουμε μοναδική κρουαζιέρα στον Δούναβη, να δούμε από το ποτάμι τα σημαντικότερα κτίρια της πόλης, όπως τον Πύργο των Ψαράδων, τη θαυμαστή εκκλησία του Ματτία, τον λόφο του Γκέλλερτ και το ολόδροσο νησάκι της Μαργαρίτας και βέβαια να περάσουμε κάτω από τις περίφημες γέφυρες του Δούναβη. Δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – BANSKA BYSTRICA – ΚΡΑΚΟΒΙΑ:

Μετά το πρωινό αφήνουμε την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας για να συνεχίσουμε το ταξίδι μας για Πολωνία, διασχίζοντας την ΝΑ Σλοβακία. Στάση στην Banska Bystrica, μια πανέμορφη μεσαιωνική πόλη της Σλοβακίας, με την πλατεία Σλοβακικής Εθνικής Εξέγερσης, τον Πύργο ρολογιού που γέρνει κατά αντιγραφή της Πίζας, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Φραγκίσκου και τα μπαρόκ και αναγεννησιακά κτίρια που θα τα γνωρίσουμε κατά την παραμονή μας στην πόλη. Τέλος  άφιξη αργά το απόγευμα στην μεγαλόπρεπη Κρακοβία, που για πολλούς αιώνες ήταν η πρωτεύουσα της χώρας και ανταγωνίστρια της Βαρσοβίας. Δείπνο και διαν/ση.                                                                                                          

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ – WIELICZA:

Πρωινό και αμέσως μετά ξενάγηση και γνωριμία με την πόλη. Θα θαυμάσουμε τα επιβλητικά κτίρια που κτίστηκαν όλα βάσει του αρχιτεκτονικού σχεδίου πριν τις καταστροφές του Β΄ παγκοσμίου. Η κεντρική πλατεία, η μεγαλύτερη της Πολωνίας και ίσως της κεντρικής Ευρώπης, φτιαγμένη το 1257, έμεινε άθικτη ως τις μέρες μας. Θα περάσουμε μπροστά από το επιβλητικό Δημαρχείο, θα δούμε την εκκλησία της Παναγίας και θα καταλήξουμε στις οχυρώσεις Μπάρμπικαν. Από εκεί και ακολουθώντας τη βασιλική οδό θα ανηφορήσουμε για τη Βαβέλ – κατοικία και φρούριο των Πολωνών βασιλέων – όπου και ο Καθεδρικός Ναός, το ανάκτορο και φυσικά το φρούριο που δεσπόζει στην πόλη. Αμέσως μετά προτείνουμε να επισκεφθούμε τα παλιά Αλατωρυχεία WIELICZA, για να θαυμάσουμε ένα μοναδικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, που εκτείνεται 304 μέτρα υπογείως, σε εννέα επίπεδα, με δαιδαλώδεις στοές, αίθουσες, σήραγγες και λίμνες. Τρία επίπεδα είναι σήμερα επισκέψιμα και θα τα γνωρίσουμε. Επιστροφή στην Κρακοβία.   Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για προσωπικές επιλογές. Δείπνο .Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ : ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΟΥΣΒΙΤΣ –ΒΑΡΣΟΒΙΑ:

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το Άουσβιτς, το Χιτλερικό στρατόπεδο, που βρήκαν χιλιάδες άνθρωποι φρικτό θάνατο και μένει σχεδόν ανέπαφο από τότε. Μετά την επίσκεψή μας φεύγουμε για Βαρσοβία. Άφιξη  αργά το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διαν/ση.  

6η ΗΜΕΡΑ ΒΑΡΣΟΒΙΑ

Πρόγευμα και η σημερινή ξενάγηση θα αρχίσει από την παλιά πόλη Βιλανώφ που είναι διατηρητέα και υπό την προστασία της UNESCO σαν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Περπατώντας στα στενά γραφικά δρομάκια και διασχίζοντας τις ιστορικές πλατείες του Κάστρου και της Αγοράς θα δούμε το Παλάτι – Κάστρο, το μνημείο του βασιλιά Σιγισμούδου του Γ΄, τις ωραίες εκκλησίες, ανακαινισμένα όμορφα μεσαιωνικά πολύχρωμα οικοδομήματα και τα παλιά τείχη της πόλης. Στη συνέχεια το σπίτι της Μαντάμ Κιουρί, το μνημείο της Αντίστασης, το μνημείο του Κοπέρνικου, την εκκλησία του Αγίου Σταυρού, όπου φυλάσσεται  η καρδιά του Σοπέν. Θα διασχίσουμε την μεγάλη και αριστοκρατική Βασιλική λεωφόρο  που θα μας φέρει στο πάρκο Λαζιένκι. Εκεί θα δούμε το μνημείο του Σοπέν και το παλάτι στο νερό. Για την συνέχεια ελεύθερος χρόνος για προσωπικές επιλογές. Δείπνο, διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ:

Πρωινό και άμεση αναχώρηση για  Μπρατισλάβα, όπου φτάνουμε  νωρίς το απόγευμα αργά, θα περιηγηθούμε στην όμορφη πρωτεύουσα της Σλοβακίας που είναι κτισμένη πάνω στις όχθες του Δούναβη. Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Μαρτίνου , η κεντρική πλατεία, οι όμορφοι πεζόδρομοι, η Όπερα ,ο Δούναβης κλπ. θα συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον μας. τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο , διαν/ση.

8η ΗΜΕΡΑ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – JAGOTINA

Πρωινό και άμεση αναχώρηση για την Σερβία στην Jagotina, μέσω ωραίας διαδρομής, άφιξη  το απόγευμα  τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση   

9η ΗΜΕΡΑ JAGOTINA – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για Αθήνα , έλεγχοι συνοριακοί στάσεις για καφέ και φαγητό και τέλος άφιξη αργά το απόγευμα γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις

Πληροφορίες[+] Άνοιγμα Όλων

X

    Συμπληρώστε όλα τα πεδία με






    Επιλογές Δωματίων