Τριήμερη εκδρομή Αμπελάκια – Κοζάνη – Καρναβάλι Τυρνάβου 17-19/2/2018

135

Διάρκεια: 3 ημέρες

Τιμή συμμετοχής: 135€

Επιβάρυνση μονοκλίνου: 40€

Περιλαμβάνονται:


  • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν

  • Ξενοδοχείο με πρωινό μπουφέ

  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις βάσει προγράμματος

  • Αρχηγός του γραφείου

  • Ασφάλεια ταξιδιού

Αναχωρήσεις17-19/2/2018

Φόρμα Συμμετοχής

Πρόγραμμα[+] Άνοιγμα Όλων

1η μέρα:

Αναχώρηση 8:00 π.μ για Λαμία όπου στάση για καφέ. Στη συνέχεια και αφού διασχίσουμε τη κοιλάδα των Τεμπών θα ανηφορίσουμε προς τον παραδοσιακό οικισμό Αμπελάκια χτισμένο στις βορειοδυτικές πλαγιές του όρους Όσσα ο οποίος φημίζεται για τα εντυπωσιακά αρχοντικά του όπως αυτά των Σβάρτςκαι Ευθυμιάδη δείγμα αλλοτινής ευμάρειας του χωριού από την περίοδο των τοπικών συνεταιρισμών. Παραμονή για γεύμα στην πλατεία του χωριού, με τον ιστορικό πλάτανο. Το απόγευμα επιστροφή στην πόλη της Λάρισας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα:

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε με προορισμό βόρεια και αφού διασχίσουμε τις περιοχές Ελασσόνα και Σέρβια, θα περάσουμε πάνω από την εντυπωσιακή Λίμνη Πολυφύτουη οποία σχηματίστηκε το 1973 μετά τη κατασκευή του ομώνυμου φράγματος για υδροηλεκτρικούς σκοπούς. Κατόπιν για την πόλη της Κοζάνης η οποία σήμερα κινείται στους ξέφρενους ρυθμούς της Κοζανίτικης Αποκριάς στην οποία πρωταγωνιστούν οι Φανοί, οι μασκαράδες που περιφέρονται σε όλη την πόλη, οι λαϊκοί οργανοπαίκτες και μπάντες στους δρόμους, το κρασί τα κιχιά και τα κεράσματα σε όλους, η έντονη σκωπτική διάθεση και η καθολική συμμετοχή στα δρώμενα, που είναι και τα χαρακτηριστικά των αποκριάτικων ημερών. Παραμονή για γεύμα στην πόλη και το απόγευμα επιστροφή στη Λάρισα. Διανυκτέρευση.

3η μέρα:

Μετά το πρωινό ελεύθερος χρόνος να περιηγηθούμε στην μεγαλύτερη πόλη της Θεσσαλίας γνωστή για τις όμορφες πλατείες, την ιστορική Ακρόπολη του Αγ. Αχίλλειου και τα δύο Αρχαία Θέατρα. Κατόπιν αναχώρηση για τον γραφικό Τύρναβο γνωστό για το καλό τσίπουρο αλλά και για το φημισμένο έθιμο Μπουρανί, μια μοναδική γιορτή με ρίζες στην αρχαιότητα στην οποία δεσπόζουν τα φαλλικά σύμβολα αφιερωμένα στη γονιμότητα της γης αναμειγμένα με μια διονυσιακή σάτιρα την οποία διατηρούν ζωντανή κάθε χρόνο οι σημερινοί κάτοικοι μαζί με τους πολυάριθμους επισκέπτες από όλη την Ελλάδα. Παραμονή για γεύμα. Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση για καφέ.

Πληροφορίες[+] Άνοιγμα Όλων

X

    Συμπληρώστε όλα τα πεδία με






    Επιλογές Δωματίων