ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 4ΗΜΕΡΗ 30/12/2023-02/01/2023 ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

240 220

Διάρκεια: 4ήμερη

Τιμή συμμετοχής:  240 €

Έγκαιρη κράτηση έως 17/12 : 220 €
Επιβάρυνση μονόκλινου: 60 €
 
Περιλαμβάνονται:


  • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν

  • 3 διανυκτερεύσεις  με πρωινό σε μπουφέ στο ξενοδοχείο ΒΥΖΑΝΤΙΟ στα Γιάννενα

  • Εορταστικό ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς

  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις βάσει προγράμματος

  • Αρχηγός του γραφείου μας

  • Ασφάλεια ταξιδίου


Δεν περιλαμβάνεται:

  • Ο φόρος διανυκτέρευσης ανά δωμάτιο ανά ημέρα

  • Ο,τιδήποτε ως προαιρετικό

  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Αναχωρήσεις30/12/2023

Φόρμα Συμμετοχής

Πρόγραμμα[+] Άνοιγμα Όλων

1η μέρα ΑΘΗΝΑ-ΑΡΤΑ-ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΛΗ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αναχώρηση 07:30 π.μ. από Ομόνοια και 8:00 π.μ. από το γραφείο μας για Ισθμό όπου στάση για καφέ. Συνεχίζουμε για Ρίο – Αντίρριο όπου μέσω Ιονίας οδού θα φτάσουμε στην Αμφιλοχία για μεσημεριανό φαγητό. Στη συνέχεια μέσω Άρτας όπου στάση στο ομώνυμο γεφύρι, θα φτάσουμε στο μουσείο ελληνικής ιστορίας κέρινων ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη, το Μadame Tussauds της Ελλάδας. Στεγάζεται σε ένα πανέµορφο αρχοντικό ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής στο χωριό Μπιζάνι. Άφιξη στα Γιάννενα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το υπόλοιπο πρόγραμμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ - ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για να  επισκεφτούμε το Σπήλαιο Περάματος. Mόλις 5 χλµ. από την πόλη, ένα ασβεστολιθικό υπόγειο 14.800 τ.µ. µε 19 είδη σταλακτιτών, σταλαγµιτών και άλλα σπηλαιολογικά ευρήµατα. Ανακαλύφθηκε κατά τύχη το 1940. Μεσημεριανό γεύμα στην Πόλη και ελεύθερος χρόνος. Το κάστρο της πόλης περιέχει το Φετχέ Τζαμίτον Τάφο του Αλί Πασά και το Βυζαντινό Μουσείο. Επίσης, θα σας συνιστούσαμε να επισκεφτείτε και το Μουσείο Αργυροτεχνίας, στο Ιτς Καλέ, στην ακρόπολη των Ιωαννίνων. Το απόγευμα με πλοιάριο περνάμε στο νησί της κυρά-Φροσύνης. Ελεύθερος χρόνος για περίπατο και επίσκεψη στο σπίτι–μουσείο που σκοτώθηκε ο Αλή Πασάς. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο.Το βράδυ θα έχουμε το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν .Διαν/ση.

3η μέρα ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ-ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗ-ΚΟΝΙΤΣΑ-ΚΑΛΠΑΚΙ

 

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε τις μαγευτικότερες ομορφιές της χώρας μας. Αναχωρούμε για τα φημισμένα Ζαγοροχώρια. Αρχίζουμε από το Μονοδένδρι με το μοναστήρι της Αγ. Παρασκευής. Δίπλα είναι η Χαράδρα του Βίκου που έχει κηρυχθεί Εθνικός Δρυμός από το 1973, για να διαφυλαχθεί η σπάνια χλωρίδα και πανίδα. Στάση για να απολαύσουμε το μεγαλείο της φύσης. Συνεχίζουμε για την Μονή Μολυβδοσκέπαστης, που την ονομασία της την οφείλει στις μολυβένιες πλάκες της σκεπής,  ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του 7ου αιώνα που βρίσκεται σε απόσταση 400 μέτρων από τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Μετάβαση στην κωμόπολη της Κόνιτσας, τόπο καταγωγής του Αγίου Παϊσίου, όπου θα επισκεφθούμε την Πατρική του Οικία. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και φαγητό. Η περιοχή αριθμεί πολλά πέτρινα γεφύρια, ένα από αυτά είναι το γεφύρι της Κλειδωνιάβιστας (ή Βοϊδομάτη) του 1853 που θα θαυμάσουμε από κοντά. Επιστρέφοντας στα Γιάννενα θα κάνουμε στάση στο Καλπάκι, όπου θα επισκεφτούμε το πολεμικό μουσείο με την αναπαράσταση της Μάχης του Καλπακίου. Θα θαυμάσουμε το γιγάντιο άγαλμα του πολεμιστή στρατιώτη του ΄40 που βρίσκεται στο λόφο Σειλητούρια ,καθώς επίσης και το ¨ΟΧΙ¨στην πλαγιά του λόφου του Προφήτη Ηλία που θυμίζει το Έπος του ΄40. Άφιξη αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και το βράδυ μπορείτε να το αξιοποιήσετε όπως νομίζετε καλύτερα. Διανυκτέρευση.

4η μέρα ΜΕΤΣΟΒΟ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ-ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για Μέτσοβο, πατρίδα του Τοσίτσα-Αβέρωφ, το οποίο είναι ονομαστό για τη χειροτεχνία και την οικοτεχνία του. Παραμονή για καφεδάκι.  Το μεσημεριανό μας φαγητό θα το έχουμε στην Καλαμπάκα, που είναι χτισμένη κάτω από τους βράχους των Μετεώρων. Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση για καφέ.

 

Πληροφορίες[+] Άνοιγμα Όλων

X

    Συμπληρώστε όλα τα πεδία με






    Επιλογές Δωματίων